Zelf verkopen: zo bereid je je huis voor

zelf verkopen

Je hebt besloten om je huis zelf te verkopen. De advertentie is mooi opgemaakt en staat inmiddels online. Je krijgt al gauw de eerste bezichtigingen binnen, dus nu is het dus tijd om je huis voor te bereiden. Maar wat moet je nu precies allemaal doen? Lees deze tips om je huis klaar te maken voor de verkoop.

Creëer ruimte

Dit betekent niet dat je alle meubels en dergelijke moet weghalen, want dat zorgt ervoor dat de potentiële kopers de ruimten moeilijker kunnen inschatten. Een leeg huis is immers moeilijker te verkopen. Bij het creëren van ruimte moet er vooral gelet worden op spullen die het “wandelpad” door je huis belemmeren en het thuisgevoel ontnemen . Denk aan de kinderwagen of de fiets die je al enkele weken in de gang hebt staan. Deze voorwerpen kunnen allemaal weggehaald worden om extra ruimte te creëren.

6 tips: Snel je huis verkopen

Schoonmaken en repareren

Geen leuke klus natuurlijk… Maar wel noodzakelijk. Viezigheid of onaangename geuren kunnen ervoor zorgen dat mensen een negatieve indruk krijgen en afzien van de koop. Zorg dus dat er geen afwas in de keuken ligt, het fornuis schoon is, de afvalbak netjes geleegd is en dat de woning fris en fruitig ruikt. Verder is het ook belangrijk dat de woning neutraal is, leg daarom persoonlijke en waardevolle spullen weg.

Lees hier meer over de beste geur om je huis te verkopen

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele situaties die de potentiële koper kan laten afschrikken. Denk hierbij aan: scheurtjes in de muur, kapotte ramen, lekkende kranen, een losse deurklink, lampen die niet werken enzovoort. Dit geldt natuurlijk voor de gehele woning. Zorg er dus voor dat alle ruimtes verzorgd en schoon zijn en zet desnoods een paar verse bloemen op tafel. Hiermee zorg je dat het bezoek de beste indruk krijgt.

Plan de bezichtigingen goed in voordat je gaat verkopen

Zelf je huis verkopen betekent ook dat het aan jou is om de bezichtigingen zorgvuldig in te plannen, zodat je de geïnteresseerden voldoende tijd geeft om het huis goed te bekijken en van informatie kunt voorzien.

Zorg er daarom voor dat er zo min mogelijk mensen tegelijk komen bezichtigen. De kopers kunnen hierdoor op hun eigen gemak rustig rondlopen en vragen stellen. Wat de kans op verkoop natuurlijk verhoogt!

Een openhuizendag bespaart je veel tijd, energie en stress. Je dient slechts éénmaal je huis klaar te maken voor de rondleidingen.

Een gezellige tuin

Een mooie tuin kan heel positief gevoel opwekken. Zorg er dus voor dat de tuin goed verzorgd is, dat de struiken gesnoeid zijn en dat het er gewoon gezellig uitziet.

Zorg voor voldoende licht

Of het nu overdag of in de avond is, lichtinval is zeer belangrijk. Dit bepaalt grotendeels de sfeer in het huis. Zorg dus dat alle gordijnen open staan, de lampen in alle kamers aanstaan en mocht de bezichtiging in de avond zijn dan kan je ook nog gezellig kaarsen aansteken.

Lees hier meer over de verlichting om je huis te verkopen

Huisdieren

Huisdieren zijn leuk, maar zorgen ook voor de nodige rommel en geurtjes. Jij vindt dit misschien niet erg, maar de potentiële koper kan hier anders over denken. Kijk daarom even of je gedurende een bezichtiging de huisdieren bij familie of vrienden kan afzetten of vraag de buren even of zij de hond tijdens de bezichtiging kunnen uitlaten.

Nu je dit artikel hebt gelezen, is het tijd om je voor te bereiden. Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet aan alle eisen kan voldoen, maar probeer toch zoveel mogelijk van deze tips mee te nemen. Succes!

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Zelf verkopen: zo bereid je je huis voor”

  • Huis renoveren en verkopen * Huis zelf verkopen * Zonder Makelaar

    […] elke investering die je in jouw huis gaat doen om het met winst te verkopen moet je een afweging maken tussen de te maken kosten en de te verwachten baten. Niet elke […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.