Chat with us, powered by LiveChat

8u tot 22u

7/7

03 303 44 01

info@instahome.be

 

kjelle alaers

 

Oprichter van Instahome, Kjelle Alaers, werkte voorheen bij een firma die opbrengsteigendommen verkocht. Bij de aankoop van een eigen woning ontdekte hij heel wat problemen en dacht: “Dit kan he-le-maal anders!” 

 

 

Het begin in de vastgoedsector

“Tijdens mijn loopbaan in de vastgoedsector merkte ik een verandering in houding van huizenverkopers tegenover makelaars. De verkopers begonnen zelf steeds meer van het verkoopproces te begrijpen, lieten zich niet zomaar meer dingen vertellen en werden kritisch tegenover de makelaar. Ze vroegen zich af waaróm ze een percentage van de koopsom moesten betalen en wat precies de taken van een makelaar waren. Ik gaf ze groot gelijk.

Dit was het moment waarop ik bedacht dat ik met een heel ander concept moest komen. Een concept dat past bij deze tijd. Ik wilde de vastgoedmarkt openbreken door amper 1%incl. btw te vragen zonder verborgen extra kosten. Ik wilde ervoor zorgen dat alle stappen transparant en inzichtelijk werden voor de klant. In plaats van vóór de klant werken, wilde ik mét de klant samenwerken.

Mijn idee was om de verkoper zelf de rondleidingen te laten verzorgen. Want eigenlijk kan niemand dat beter dan de verkoper zelf. Alles wat ik de klant beloof, zal ik ook doen.

Je huis verkopen zou geen gokspel mogen zijn.

Instahome blijft een revolutie teweegbrengen in de vastgoedsector door voorspellende analyses te gebruiken om de perfecte koper voor elk huis te vinden.

Instahome verwerkt gebruikersgegevens van derden zoals Google of Facebook
met een eigen algoritme om te bepalen of die persoon misschien
op zoek is om een huis te kopen, en zo ja, worden er advertenties
op verschillende platforms gemaakt in de hoop van hen te laten kopen.

Jij doet de bezichtigingen

“Voor mij was het snel duidelijk dat rondleidingen door de verkoper zelf beter zijn voor de potentiële koper. Alle informatie komt uit de eerste hand. Kijkers vragen vaak: “Wat voor buren hebben jullie?” Dan wil je niet alleen horen: “Een gezin met twee kinderen.” Je wil horen: “Een gezin met twee kinderen, ze heten Ayden en Thorgan. Ze zijn acht en tien. Ze zitten op de Bosuiltjes en na school doen ze aan judo en paardrijden en ze spelen vaak op straat.” Dat is wat je écht wil weten. Er is maar één iemand die dat kan vertellen: de verkoper zelf.”

Hoe kan het zo voordelig?

Bij een traditionele makelaar betaal je een commissie: dat is een percentage van de verkoopprijs. Instahome werkt niet met een te hoge makelaarscommissie, maar met een betaalbaar percentage én eigenaars ontvangen er meer voor. Wij kunnen de kosten zo laag houden omdat jij, als onderdeel van ons team, een essentieel stuk van het werk doet.

 

Bezichtigingen begeleiden kost een makelaar veel tijd: jij neemt dat nu uit handen. Onze adviseurs zitten op kantoor en hebben dus alle tijd om zich te specialiseren in jouw pand. Zo hebben zij alle ruimte om meer tijd en aandacht aan jou – de verkoper – te besteden.

Wie is Instahome?

Wij zijn vastgoedexperten die zich onderscheiden van andere spelers door onze nieuwe software,
transparante, menselijke en innovatieve manier van werken.

Onze software analyseert elk uur 180 parameters, zodat we de juiste koper veel sneller kunnen bereiken.
KLIK HIER OM TE KIJKEN OF JOUW PAND IN AANMERKING KOMT

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden.
Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Heb je nog vragen? Wij hebben de antwoorden!

Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs.