Tips open huizen dag

tips open huizen dag

Tips voor de open huizen dag

Je wilt bezoekers graag een goed gevoel geven als zij je huis bezichtigen. Een eerste indruk is belangrijk en daarbij wil je jouw woning onderscheiden van vergelijkbare woningen tijdens een open huizen dag. Bereid je daarom goed voor.

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

Een week voor de open huizen dag

Zorg voor een verzorgde tuin. De tuin is het visitekaartje van je huis. Het is tenslotte het eerste wat potentiële kopers zien als ze je woning komen bezichtigen. Het verkoopklaar maken van je tuin is daarom een goede actie. Daarnaast is het belangrijk dat ook de buitengevel van je huis er goed verzorgd uitziet. Ramen lappen of onkruid wieden kan al een groot verschil maken.

Ruim op en maak schoon. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke accenten en houd kleuren neutraal. Let op dat het niet té strak en opgeruimd is, anders kan je woning onbedoeld een ongezellige indruk wekken. Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, maar let er wel op dat het niet te druk wordt.

Laat geuren je huis verkopen. Laat je woning doorluchten. Geuren waar jijzelf aan gewend (sigaretten – huisdieren) bent, of die je lekker vindt ruiken (luchtverfrisser – wierook), kunnen voor anderen onaangenaam zijn. Na uitgebreide testen blijkt dat witte thee en vijgen huizen een kalmerende, luxueuze feel geven. Zorg dus voor een ontspannen sfeer tijdens de open huizen dag.

Licht geeft ruimte. Zorg voor zoveel mogelijk licht. Doe gordijnen open en jaloezieën omhoog. Wanneer je woning licht is, oogt deze ruimer! Dit is een pluspunt tijdens rondleidingen.

Op de dag van het open huis

  • Maak het kenbaar op je immobord
  • Neem de tijd en laat de bezoekers rustig rondkijken
  • Leid het bezoek met maximaal één persoon/koppel rond
  • Geef eerlijk antwoord op vragen. Bij twijfel is het aangeraden om een expert te raadplegen, zoals Instahome
  • Verwijs bij interesse en/of een bod altijd door naar je notaris
  • Wees vriendelijk, geïnteresseerd en bied iets te drinken aan. Dit zal een gemoedelijkere sfeer creëren tijdens de open huizen dag
  • Leg voldoende brochures van je woning klaar om mee te geven aan geïnteresseerden.
  • Noteer de gegevens van de geïnteresseerde

Tips voor ná de open huizen dag

Na de open huizen dag ben je ongetwijfeld benieuwd wat de geïnteresseerden van je woning vinden. Neem dus op het afgesproken tijdstip contact met hen op en nodig ze uit voor een tweede bezoek.

Wil je nog tips om je huis zelf snel te verkopen? Neem dan zeker contact met ons op

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken

Download onZE gratis Checklist

Elke stap wordt haarfijn uitgelegd aan de hand van 35 zéér waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT DE CHECKLIST 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten