Goedkoop verhuizen? Met deze tips kan het.

goedkoop verhuizen

Verhuisbedrijven kunnen mensen soms een beetje afschrikken als ze naar het prijskaartje kijken. Maar ook op verhuizen kun je flink besparen! En omdat we natuurlijk op zowel het geld als de stress-kosten willen besparen, geven we je hier een paar handige tips zodat ook jij goedkoop kan verhuizen.

1. Verhuizen door de week

Verhuizen op een doordeweekse dag is goedkoper dan wanneer je in het weekend verhuist vanwege weekendtoeslagen. Deze toeslagen kunnen van 25% tot wel 75% oplopen! Verhuizers rekenen deze extra toeslagen in het weekend vanwege de grote verhuisdrukte. Als het dan toch niet lukt om doordeweeks je verhuizing te plannen, plan het dan op een zaterdag.

Door verschillende verhuisbedrijven geheel gratis met elkaar te vergelijken, kunt u zelfs nog meer besparen: tot wel 40%. Dit is de makkelijkste bespaartip die we kunnen meegeven.

Op zaterdag zijn de toeslagen nog namelijk net wat minder groot dan op de zondag. Maar, vaak geven bedrijven hun werknemers doordeweeks wel extra vrij voor een verhuizing. Zoals je ziet scheelt dit heel veel, dus goed checken met het verhuisbedrijf!

Een aantal vragen zijn handig om van te voren te beantwoorden. Zo kan je inventariseren welke werkzaamheden er gedaan moeten worden. Kan je dit zelf of zal je dit moeten uitbesteden?

 • Is er een verhuislift en/of verhuiswagen nodig?
 • Kan je zelf aan verhuisdozen en verhuisdekens komen?
 • Demonteer je zelf de meubels?
 • Kan je zelf de inboedel grotendeels inpakken in de verhuisdozen?
 • Is het mogelijk om te helpen tillen bij het in- en uitladen van de verhuiswagen?

Je huis verkopen zou geen gokspel mogen zijn.

Instahome blijft een revolutie teweegbrengen in de vastgoedsector door voorspellende analyses te gebruiken
om de perfecte koper voor elk huis te vinden.

Instahome verwerkt gebruikersgegevens van derden zoals Google of Facebook
met een eigen algoritme om te bepalen of die persoon misschien
op zoek is om een huis te kopen, en zo ja, worden er advertenties
op verschillende platforms gemaakt in de hoop van hen te laten kopen.

Klik hier om te kijken of je in aanmerking komt

2. Pak zelf verhuisdozen in/uit

Deze stap lijkt heel normaal, maar verhuisbedrijven bieden vaak hulp aan bij het in-en uitpakken van verhuisdozen en het kan natuurlijk heel handig zijn om hier gebruik van te maken tijdens het verhuizen! Maar niet doen dus! Dit zijn weer extra kosten die je makkelijk kan voorkomen door zelf in- en uit te pakken!

Om inpak stress te voorkomen is het handig om ver van te voren te beginnen met inpakken en op elke doos te schrijven/plakken wat er in zit en/of naar welke kamer het moet. We raden iedereen ook aan, van het ogenblik je je woning verkoopt om al te starten met inpakken. Zo bespaar je op stress en kosten!

EXTRA TIP: Tweedehands dozen zijn ook direct een stuk goedkoper. Wanneer ze maar eenmalig gebruikt worden, is het zonde om ze nieuw aan te schaffen. Tweedehands verhuisdozen worden regelmatig aangeboden, omdat andere mensen ze wel nieuw kopen en vervolgens niet meer nodig hebben en ze daarna op Marktplaats via Facebook zetten. Wat je ook kan doen is om bij de supermarkt te vragen naar grote bananendozen bijv. Deze zijn hier en daar open maar wel super stevig; erg handig voor de iets grotere objecten tijdens het verhuizen.

3. Top-Planning

Plannen; het is een woord waar niet iedereen een al te goede relatie mee heeft… Maar toch is het wel bijzonder handig als jij je verhuizing goed plant. Niet alleen is dit goed voor het verminderen van het stressgehalte; ‘haast en spoed is zelden goed’! Bij stress worden er vaker dingen vergeten of over het hoofd gezien, of kunnen fouten worden gemaakt (lees stuk gemaakt). Wil je dus goedkoop verhuizen? Plan dan alles zeer zorgvuldig.

Een slechte overhaaste planning is dan ook 1 van de grootste redenen voor het ontstaan van extra kosten bij een verhuizing. Hou je hoofd dus koel en plan je verhuizing goed en ver van tevoren in. Zo loopt alles soepeltjes en hopelijk zo goedkoop mogelijk!

EXTRA TIP: Zorg er voor dat je je verhuizing goed communiceert met de verhuizer en geef bij het aanvragen van verhuisoffertes alle details en gegevens goed door. Miscommunicatie kan namelijk ook weer tot extra kosten leiden.

4. Verhuiskostenvergoeding?

Bij sommige verhuis situaties, kun je in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding, bijvoorbeeld bij een nood verhuizing. Dit kunnen verhuizingen zijn vanwege verplichte

 • slopen van de woning
 • renovatie
 • verwezenlijking van een bestemmingsplan
 • expat verhuizing

Kijk hier of jij ook recht heb op een verhuiskostenvergoeding!

5. Schakel familie en vrienden in

Dit is toch wel een tip waar je zeker gebruik van moet maken. Schakel je vrienden en familie lekker in mee te helpen verhuizen! Vele handen maken licht werk; zo heb je je verhuisklus zo geklaard. Of je nu met of zonder verhuizer gaat verhuizen, extra auto’s en extra handen die je kunnen helpen met inpakken en vervoeren, zijn natuurlijk altijd welkom. En het enige waar je dan misschien niet op moet besparen, is een lekkere lunch regelen voor voor al je hulp! Dankzij hun inspanningen zal het je zeker lukken om goedkoop te verhuizen.

6. Vervoerskosten

Er zit nogal een verschil in de vervoerskosten, afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden. Je kan ervoor kiezen om zelf een verhuiswagen te huren, let wel op het vereiste rijbewijs. Naast de huurprijs van de wagen komen er vaak ook nog kosten bij per kilometer (of boven een bepaald aantal kilometers; bijv. vanaf 100 km per dag o.i.d.). Maak hier een duidelijke berekening van inclusief alle kosten.

Bij een verhuisbedrijf is dit anders natuurlijk, gezien die verschillende verhuiswagens heeft. Hierdoor zit er altijd een geschikte wagen voor jouw inboedel tussen. Ook over het rijbewijs hoef je je geen zorgen te maken; de verhuizer heeft alle benodigde papieren. Geef daarnaast van te voren de afstand op, ook hier zullen extra kosten per kilometer bij komen. Door een totaal pakket af te nemen zal er een scherpe prijs voor de verhuiswagen mogelijk zijn. Dit zal allemaal op de offerte te zien zijn.

Als jij deze tips toepast zal je ook goedkoop kunnen verhuizen en bespaar je je een hoop stress. Good luck

 

Wie is Instahome?

Wij zijn vastgoedexperten die zich onderscheiden van andere spelers door onze nieuwe software,
transparante, menselijke en innovatieve manier van werken.

Onze software analyseert elk uur 180 parameters, zodat we de juiste koper veel sneller kunnen bereiken.
KLIK HIER OM TE KIJKEN OF JOUW PAND IN AANMERKING KOMT

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden.
Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

 

Word lid van de discussie

3 thoughts on “Goedkoop verhuizen? Met deze tips kan het.”

 • Sofie Terkildsen

  Hoewel het nu niet vaak meer wordt gebruikt, kan ruilhandel ook nu nog leuke resultaten geven. Bij tip 5 noemden we het al: als bedankje voor de verhuishulp van familie en vrienden kun je hen een cadeau geven, maar een wederdienst verlenen is ook een optie.

  Reply
 • Huis kopen of eerst huis verkopen * Huis zelf verkopen * Zonder Makelaar

  […] die wil verhuizen, staat voor een dilemma: huis kopen of eerst mijn huis verkopen? We zetten de voor- en nadelen van […]

  Reply
 • Stappenplan: Hoe je huis zelf verkopen in 8 stappen * Huis zelf verkopen

  […] huis is verkocht, proficiat! Tijd om je verhuis te […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.