6 tips om je huis snel te verkopen: onze experten aan het woord

snel huis verkopen

Je huis snel verkopen dankzij onze tips

Of je nu een makelaar bent, of je wil zelf je huis verkopen, een woning verkopen is niet op één, twee, drie gebeurd. Neen, het vraagt een goede voorbereiding, heel wat geduld en misschien wel enkele aanpassingen. Wie zorg besteedt aan het verkoopsproces, zal nadien de woning vlotter van de hand kunnen doen. Lees dus zeker onderstaande tips om je huis ook snel te kunnen verkopen.

Wanneer je je huis wil verkopen, dan komt hier nogal eens wat stress bij kijken. Want vaker wel dan niet, zit hier immers wel wat haast achter… en heb je deze hele situatie het liefst zo snel mogelijk achter de rug. Toch? Absoluut. Maar, euh… hoe zorg je er nu voor dat je huis zo snel mogelijk verkocht geraakt? Met deze tips van onze experts kom je alvast een stap verder!

1. De ideale geur om een huis te verkopen

Om onze neus voor vastgoed te prikkelen, ging een Britse makelaar op zoek naar de perfecte geur voor het verkopen van een huis. De combinatie van koffie en versgebakken brood voor het creëren van een huiselijke, warme sfeer blijkt verleden tijd. Als we de aromagoeroe’s van ScentAir mogen geloven is een mix van witte thee en vijgen de absolute winnaar.

tips huis verkopen geuren

2. Geef je huis een ziel

Iedereen is fan van verhalen. Kijk maar naar de Facebook en Instagram Stories. De nood om van alles een mooi verhaal te maken, is ons van nature meegegeven. Daarom is het belangrijk om ook je huis een interessant en menselijk verhaal te laten vertellen. Zorg ervoor dat de potentiële kopers de ‘ziel’ van de woning écht leren kennen, zodat ze ook verliefd worden op de geschiedenis en karakter… en niet enkel op het knappe ligbad, bijvoorbeeld (dat kunnen ze ook in veel andere huizen zien).

 

KLIK HIER: Je huis ook snel verkopen dankzij onze software

3. Neutraal presenteren

Je huis inrichten om er zelf in te wonen is helemaal anders dan je huis inrichten voor verkoop. “De eerste 60 seconden zijn cruciaal om kandidaten te overtuigen”.

Als verkoper heb je een emotionele band met je woning. Je richt je huis in naar je eigen stijl. Maar die stijl is niet noodzakelijk die van een kandidaat-koper. Haal de voederbakjes voor de dieren weg. Plaats niet te veel persoonlijke spullen, want de koper wil zichzelf kunnen voorstellen in de woning. Spullen die verwijzen naar je hobby of grote foto’s van je gezin haal je beter weg. Door je huis neutraal te presenteren mik je op een grote doelgroep. En een grotere doelgroep levert meer potentiële kopers op.

Ga voor een gezellige, warme sfeer in je huis en breng het luxegevoel naar boven. Breng harmonie tussen de verschillende ruimtes met een stijl die bij elkaar past. Ook moet elke kamer een duidelijke functie krijgen. Zorg ervoor dat alles netjes opgeruimd is. Als je je auto verkoopt en kandidaten komen kijken, laat je je boodschappen toch niet staan in de koffer?

tips huis verkopen

4. Zorg voor een ontspannen sfeer – muziek zal je helpen

In een kledingzaak of supermarkt is achtergrondmuziek niet meer weg te denken. Muziek heeft een positief effect op klanten, ze blijven langer en besteden meer. Waarom dan geen muziek gebruiken bij het verkopen van je huis?

Muziek heeft een duidelijke positieve invloed op je beleving. Door achtergrondmuziek te laten horen, geef je als verkoper  je bezoekers een warmer welkom. Muziek is sowieso al een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, maar muziek bij het verkopen van je huis net zo belangrijk als de beleving van veel natuurlijk licht. Deze is één van de tips die vaak vergeten wordt als je je huis snel wil verkopen.

5. Charm pricing of psychologisch prijsvoering

Charm pricing’ is een strategie die inspeelt op het gevoel van de consument bij een bepaald getal. Denk aan de ‘0,99 cent-tactiek’. Het cijfer 9 haalt consumenten vaak over om een product te kopen. 0,99 eurocent is namelijk minder dan één euro, wat als een goede deal klinkt in de oren van de klant.

Kies daarom (bijvoorbeeld) voor een verkoopprijs van 239 000 in plaats van 240 000! Maar nog beter zou zijn: 239 440 dit geeft aan dat je er alles aan gedaan hebt om de juiste prijs te bepalen.

6. Kies de beste tijd om je huis te verkopen

Een perfecte timing is voor vele zaken cruciaal. En al zeker als het gaat om je woning te koop te zetten, kies je best het goede moment uit. Maar wanneer is dat nu?

De lente is het beste seizoen om je huis te verkopen. Veel gezinnen willen namelijk voor de zomer naar hun nieuwe woning verhuizen. Zo kunnen ze er tijdens de zomer al volop van genieten en bezitten ze hun nieuwe woonst ruimschoots voor het begin van het nieuwe schooljaar.

tips huis verkopen - beste tijd

 

Wil jij graag ook nog meer tips om je huis snel te verkopen? Neem dan zeker contact met ons op.

 

Word lid van de discussie

3 thoughts on “6 tips om je huis snel te verkopen: onze experten aan het woord”

 • 6 tips om je woning klaar te maken voor de foto's | www.instahome.be

  […] nog meer tips nodig om de perfecte foto van je woning te nemen of heb je vragen? Neem dan zeker contact met ons […]

  Reply
 • Verkoopstyling: 9 tips om je huis snel te verkopen | Huis zelf verkopen

  […] Lees hier extra tips die onze experten geven om je huis snel te verkopen. […]

  Reply
 • Je huis verkopen met verlies: wat kun je hier tegen doen?

  […] is dat je jouw huis snel verkoopt. Hoe langer je wacht, hoe minder de woning waard wordt en hoe groter de restschuld zal zijn na de […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken

Download ons gratis ebook

Verkoop zelf succesvol je huis dankzij onze waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT HET EBOOK 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten