Klaar om je huis te verkopen? Maar hoe kan ik mijn huis snel verkopen aan de beste prijs?

In de komende weken zal je dan nogal wat lezen en van bijna iedereen in de buurt heel wat “tips” krijgen. Het lijkt erop dat elke tante, nonkel, neef, collega en buurman een verhaal te vertellen heeft over de verkoop van een huis, maar de informatie die je krijgt is niet altijd waar. In feite zijn veel van de ideeën die je in die verhalen hoort absolute mythes die je kunnen tegenhouden om je huis optimaal voor te bereiden op de verkoop. Hier zijn er een paar die je moet kennen voordat je ooit start met het verkopen van jouw huis.

Stel je prijs hoog in. Kopers zullen onderhandelen.

Dit is absoluut niet waar. Je moet voorzichtig zijn als je je huis wil verkopen, want in sommige gevallen zal het niet verkocht geraken als dat prijskaartje te hoog is. Kopers vermijden huizen die niet in hun prijsklasse vallen. Zet je dus te hoog in, dan kom je niet voor in de zoekresultaten en bijgevolg word je niet gezien door je potentiële doelgroep. De consquenties zijn dan dramatisch, er komen geen bezoekers en je woning zal zich verbranden.  

Kopers zouden naar verluidt in 30 seconden beslissen of een bepaalde woning hen aanstaat of niet.

Mijn huis verkopen zoals het is.

Veel mensen willen niet de moeite doen om een paar kleine dingen hier en daar op te lossen, en ze verkiezen het te verkopen zoals het nu is. Er is veel te doen voordat je je huis verkoopt. Die kleine tekortkomingen die geen probleem zijn voor jou, kunnen een grote afkeer zijn voor potentiële kopers. Als zoiets eenvoudigs als een professionele tapijtreiniging en een nieuwe laag verf het verschil betekenen tussen een verkoop of jouw huis maanden online blijft staan en je moet zakken in prijs… Overweeg dan toch maar best om die kleine dingen aan te passen, ze zullen je veel geld opleveren. 

Woning verkopen zonder makelaar: 7 tips

Enkel het interieur telt.

Veel mensen spenderen geld en tijd aan het veranderen van het interieur van hun huis en negeren dan volledig de buitenkant. De realiteit is dat wanneer een koper naar een huis gaat kijken, er al een oordeel wordt uitgesproken bij het aanbellen. Besteed dus evenveel aandacht aan bv. je voorgevel als aan het interieur van je huis.

Als je klaar bent om je woning te verkopen, luister dan niet naar de mythes die bijna iedereen je zal vertellen. Neem in plaats daarvan contact op met een vastgoedexpert van Instahome, die klaar staat om je te helpen jouw huis te verkopen en je de informatie te geven die je het meest nodig hebt.

Denk je na het lezen van dit artikel nog steeds: “Mijn huis verkopen zal geen lachertje worden”? Neem dan zeker contact met ons op voor meer vrijblijvende tips

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.