Meest gestelde vragen

We helpen je van A tot Z, dit wil zeggen dat we je ook zullen bijstaan in het bekomen van de nodige attesten.

Wie kent zijn huis het best? Jij die er jaren heeft gewoond of iemand die er voor het eerst komt? Kopers willen ook het liefst rondgeleid worden door de eigenaars zelf. Ze vinden hen oprechter en kunnen meer details geven over de buurt. 

Bij Instahome helpen we je van A tot Z. We staan klaar voor al jouw vragen en geven advies over de te nemen stappen.

Lees hier waar we je helpen om je huis snel en zélf te verkopen.

Wij hebben ervaren dat kijkers het prettiger vinden als de bewoners de rondleidingen doen. Kijkers kunnen alle vragen meteen stellen en de bewoners weten het meest over het huis en de buurt. Daarbij is rondleiden niet moeilijk dankzij onze 3d tours. 

 

Jij bent de eigenaar van de woning, dus uiteindelijk bepaal jij zelf de vraagprijs. Je persoonlijke vastgoedexpert zal na een uitgebreide analyse een adviesprijs meegeven. Maar jij bepaalt nog altijd de vraagprijs. Het kan echter voorkomen dat de vraagprijs die jij wil hanteren, sterk afwijkt van de vraagprijs die onze expert adviseert. In onderling overleg beslissen we dan of we jou voldoende kunnen helpen om je huis aan de door jou gewenste opbrengst te verkopen. Lees meer over de vraagprijs.

We hebben verschillende mogelijkheden voor jullie ontwikkeld. 

Lees ze hier

Een goede tekst heeft een duidelijke opbouw. Start met een uitgebreide openingsalinea, waarin je de hoogtepunten van jouw woning of omgeving beschrijft. Schrijf vervolgens een aantrekkelijke indeling per verdieping en beschrijf tenslotte een aantal bijzonderheden van de woning. Lees nog meer tips!

Tuurlijk, je krijgt alle promotiematerialen die je bij een ‘klassieke’ makelaar ook krijgt.

De foto’s van jouw huis zijn het belangrijkste onderdeel bij de verkoop. Daarbij is het echt een vak om woningen te fotograferen. Daarom wordt jouw woning altijd gefotografeerd bij Instahome. Er komt een professionele fotograaf bij je langs die ervoor zorgt dat jouw huis vanuit de beste hoeken wordt vastgelegd. Het is heel belangrijk dat de kwaliteit van de foto’s hoog is, daarmee komt jouw woning namelijk hoger in de zoeklijsten van Google, Facebook, Instagram en Immoweb. Ook wordt het huis beter bekeken met een goede hoofdfoto en dat resulteert weer in meer interesse voor jouw woning en een betere prijs. Je kunt tenslotte maar één keer een eerste indruk achterlaten. 

Ons team van experten zit 7 dagen in de week voor je klaar om vragen te beantwoorden, of om je handleidingen of tips toe te sturen.

Ruim goed op. Haal zo veel mogelijk overbodige spullen weg, berg de vuile was op. Zet de wasmand in een kast of desnoods even in de garage, tandenborstels weg, maak het aanrecht en alle tafelbladen leeg. Laat je huis rust uitstralen. Haal onder andere persoonlijke foto’s, souvenirs, het prikbord en de post weg. We hebben nog meer tips voor je!

Als de potentiële koper na de bezichtiging nog interesse in jouw huis heeft, laat de potentiële koper snel genoeg van zich horen. Bijvoorbeeld om een tweede bezichtiging aan te vragen of om een bod uit te brengen. Omdat veel woningzoekers meerdere huizen bezichtigen, voordat zij overgaan tot een aankoop, kan het vaak wel even duren voordat je weet waar je aan toe bent.

Een verkoopovereenkomst kan op verschillende manieren tot stand komen. Éenmaal je een akkoord hebt bereikt over de zaak en de prijs heb je al een verkoopsovereenkomst. In principe kunnen mondelinge afspraken dus ook een overeenkomst uitmaken.
Een overeenkomst moet je echter ook nog kunnen bewijzen

Moraal van het verhaal: laat je niet te vlug verleiden om snel toe te happen via een e-mail of een sms en laat een SMS of een mail van een verkoper snel bevestigen via een geldig geschrift. Twijfel je? Neem dan het zekere voor het onzekere: stap naar de notaris. Hij zal je helpen bij het opstellen van een aangepaste verkoopovereenkomst.

Wat Eigenaars Over Ons Zeggen

Klanten reviews

Download ons Gratis Ebook met alle tips van onze experten

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Prijsbereik Van Tot

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.