Je huis verkopen: Met deze 3 tips wordt je huis meer waard

huis meer waard verkopen

Je huis verkopen is een spannende periode. Deze kan stressvol zijn, maar anderzijds ook het begin van een nieuw hoofdstuk. Bij heel wat eigenaars rijst dan de vraag of ze wel voldoende voor hun huis gaan ontvangen. Want hoe weet je nu of je de juiste prijs krijgt en hoe krijg je een nog betere prijs op de vastgoedmarkt? Wij geven je de nodige tips zodat je huis meer waard wordt bij het verkopen!

Een huis is vaak een slimme investering. Ook na de aankoop kan je blijven investeren. Je portemonnee is eigenlijk nooit helemaal dicht, want die keuken is toch wel aan vervanging toe, extra ruimte op zolder door dakkapel zou wel heel fijn zijn en de raamprofielen kunnen ook wel een likje verf gebruiken. In een eigen woning kun je blijven investeren. Niet getreurd, door sommige werkjes stijgt ook de waarde van je huis. Lees welke 3 klussen zichzelf terugverdienen.

Smaakbepalend of waardebepalend?

Grofweg zijn er 2 soorten klussen: klussen die smaakgevoelig zijn en klussen die waardebepalend zijn. Een andere kleur op de muur, is een kwestie van smaak en zal geen directe invloed op de waarde van je woning hebben. Rotte raamprofielen vervangen daarentegen, is een heel ander verhaal.

Je huis 3x meer waard maken

Je huis meer waard maken, dat doe je met deze 3 klussen:

– Energielabel verbeteren
– Oppervlakte vergroten
– Huis onderhouden

Tip 1: Energielabel verbeteren

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een huis met een A-label is het zuinigst. Een huis met een G-label verbruikt de meeste energie. Wil jij het energielabel van je woning verbeteren? Pak deze klussen aan:

– Muren isoleren
– Dak isoleren
– Vloer isoleren
– Dubbel glas plaatsen

Een woning met de nieuwste snufjes of voorzien van de juiste normen hebben wel een streepje voor! Anno 2019 is het gezien de verbouwnormen erg interessant wanneer de woning reeds voldoet aan dubbel glas en voldoende dak-, vloer- of buitenmuurisolatie. Maar ook de installatie van onder andere zonnepanelen, een waterput of energiezuinige verwarming en ventilatie kan je woning bij verkoop een fikse bonus opleveren.

Tip 2: Oppervlakte vergroten

De woonoppervlakte en inhoud vergroten heeft een gunstig effect op de waarde van je woning. Bijbouwen dus. Denk aan een veranda, dakkapel of dakopbouw of een aanbouw aan de achterzijde van je woning.

Tip 3: Woningonderhoud

Kopers hebben vaak meer geld over voor een huis waar zij zo in kunnen. Doe er je voordeel mee. Wil jij jouw huis verkopen, onderhoud je woning goed. Je verdient het terug. Een aantal typische onderhoudsklussen zijn:

– Schilderwerk bijhouden
– Ramen schoonmaken
– Rotte raamprofielen vervangen
– Dakgoten legen en schoonmaken
– Platte daken schoonvegen
– Afvoer en regenpijp schoonmaken
– Dakpannen controleren
– Loodaansluitingen nalopen
– Metselwerk en voegen controleren
– Kitwerk waar nodig vervangen
– Schoorsteen vegen
– Radiatoren ontluchten
– CV-ketel controleren

Bonus tip: Eerste indruk

Een woning kopen is vaak liefde op het eerste gezicht. Wil je dat je woning naar waarde wordt geschat, dan kan je best ervoor zorgen dat die eerste indruk een succes wordt. Ze moeten op slag verliefd worden op dat ene, prachtige huis in de straat. Jawel, het jouwe. Een verwilderde voortuin of een versleten dak is een totale afknapper, terwijl een fraai en kleurrijk bloemenbed in het oog springt!

Woning meer waard maken

Of je huis nu onder water staat of dat je de overwaarde van je woning wil vergroten: je huis meer waard maken is altijd een goed idee. Dat doe je met deze 3 soorten klussen. Dus stroop je mouwen en ga aan de slag voordat je je huis in de verkoop zet.

Wil je nog meer tips zodat je huis meer waard wordt bij het verkopen, neem dan zeker contact met ons op. 

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.