Je huis verkopen tijdens de winter – 7 tips

huis snel verkopen feestdagen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Je huis verkopen tijdens de winter:  7 tips!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het is zover, de winter komen eraan. Is het dan wel de juiste periode om je huis te verkopen? Geen zorgen, ook nu kan je snel je huis verkopen. Onderstaande tips helpen je daar mee.

1. Plan fotografie begin december

Eigenlijk is het nog beter om je foto’s te nemen eind november, want na het bezoek van de lieve Sint komen alle kerstspullen boven. Je huis kan er met alle kerstspullen heel gezellig uitzien, maar over een maand heeft iedereen er zijn buik weer van vol. Dan is het niet aangeraden dat je huis in kerst stemming op Instahome staat. Dit zal het ook allemaal bemoeilijken om je huis tijdens de winter te verkopen.
Lukt het niet om je woning te fotograferen in die periode? Berg je kerstspullen dan even op tijdens de fotografiesessie. Dit bespaart je extra werk in januari om nieuwe foto’s te maken.

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

2. Een kerstboom mag

Maar weet dat hoe groter de kerstboom, des te meer ruimte er in jouw huis wordt ingenomen. Je woning kan hierdoor rommelig en kleiner lijken. Misschien is het aangeraden om 1 jaar de kerstboom over te slaan. Plaats bijvoorbeeld grote dennentakken in een vaas. Ook leuk zijn de houten boompjes, die nemen minder plaats in en zijn rustig van kleur.

3. Versier in stijl

Versieren mag zeker, maar maak er geen kermis van. Hier en daar een kerstaccent brengt meestal meer gezelligheid dan overdaad. En als je toch veel kerstversieringen plaatst, zorg dan dat je al je andere woondecoraties tijdelijk opbergt. Maak ‘ruimte’ voor kerstversieringen, dan wordt het niet te vol.

Huis zelf verkopen tips: Lees hier extra advies van onze experten

4. Beperk het aantal kleuren

Veel verschillende kleuren en lampjes die telkens aan en uit gaan, brengen veel onrust in je woning. Kijkers hun aandacht mag niet naar de kerstversiering gaan, maar wel naar de ruimte die de woning biedt. Pas daarom je versieringen qua kleur af op je interieur.Ga voor wit met a touch of gold: een en al magie

5. Winterse gezelligheid

Een koud en kil huis spreekt niet aan. Voorzie voldoende licht en steek eventueel enkele kaarsjes aan om het gezellig te maken. Leg ook een dekentje over de leuning van de sofa voor een knus en huiselijk gevoel. Opgelet, te veel winterse spullen ten toon stellen, kan ook op rommel beginnen lijken en dit wil je best vermijden

6. Kerst in je tuin

Tuinen en terrassen zien er in de winterperiode niet op z’n best uit. Wordt het te vol binnen met een kerstboom? Plaats dan bij de voordeur 2 kleine verlichte boompjes. Heb je een veranda of overdekt terras? Maak die tijdens een bezichtiging extra gezellig door die aan te kleden met dekentjes, nep-bonten kussens, kaarsen, etc. in natuurlijke tinten. Ook kun je je terras aankleden met groene kersttakken. Slim is om een ‘winterse’ sfeer neer te zetten, dan heb je daar in januari en februari ook nog wat aan.

7. Schakel hulp in

Vind je het lastig om deze tips te vertalen naar jouw huis? Onze adviseurs komen je graag helpen. Ze geven je persoonlijk advies hoe jij het beste je huis kunt presenteren voor een snelle verkoop. Je krijgt tips over kleurgebruik, indeling en aankleding van alle kamers. Zodat je precies weet op welke manier jouw huis het beste uit de verf komt voor de verkoop. Ook tijdens de winter, daar passen we ons advies op aan.

Heb je toch nog vragen of tips nodig om je huis tijdens de winter te verkopen? Neem dan zeker contact met ons op. Met plezier zullen we je helpen.

Wie is Instahome?

Wij zijn vastgoedexperten die zich onderscheiden van andere spelers door onze nieuwe software,
transparante, menselijke en innovatieve manier van werken.

Onze software analyseert elk uur 180 parameters, zodat we de juiste koper veel sneller kunnen bereiken.
KLIK HIER OM TE KIJKEN OF JOUW PAND IN AANMERKING KOMT

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden.
Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Compare listings

Vergelijken

Download onZE gratis Checklist

Elke stap wordt haarfijn uitgelegd aan de hand van 35 zéér waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT DE CHECKLIST 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten