Een goede inrichting zorgt voor waardestijging bij de verkoop van je huis

getuigenis huis zelf verkopen

Ben je van plan om je huis op korte termijn te verkopen? In dat geval loont het om deze voor de verkoop hiervan op te ruimen en opnieuw in te richten. Het op een gezellige, sfeervolle en logische manier inrichten van je huis levert al snel een waardestijging op. Zeg nu zelf; een nette woning zou je zelf ook eerder kopen dan een huis dat rommelig overkomt. Er zijn verschillende manieren om voor een goede inrichting te zorgen bij de verkoop van je huis. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat je het volledige interieur moet vervangen. Er zijn goedkopere opties. In dit artikel zoomen we in op de mogelijkheden die je hebt.

Zorg voor opbergboxen om je woning op te ruimen

Een eerste stap bij het inrichten van je huis voor verkoop, is het aanschaffen van opbergboxen. De opbergboxen bieden je voldoende ruimte om het speelgoed, boeken en bijvoorbeeld spelletjes op te bergen. Zo staan deze niet voortdurend in het zicht! In sommige gevallen loont het om zelf een opbergbox te maken. Kies bijvoorbeeld voor een leuke houten zitbank in je woon- of speelkamer. Onder de bank kun je een bak maken, die je bereikt door het zitvlak van de bank omhoog te tillen. Nu enkel nog een aantal sfeervolle kussentjes op deze plank en je hebt een fraai nieuw meubelstuk!

Tip: zoek op internet naar een stappenplan voor het creëren van je eigen bank met opbergbox. Je vindt hier verschillende bouwtekeningen om voortvarend van start te kunnen gaan.

Ruim de tuin op en kies voor nieuwe tuinmeubelen

Een tweede stap in het verhogen van de waarde van je woning is het aanpakken van de tuin. De tuin moet een plek zijn om heerlijk te kunnen ontspannen in de zomermaanden! Haal het onkruid weg, pot een aantal nieuwe plantjes en haal de doden struiken weg. Afhankelijk van het formaat van de tuin loont het om hier een moestuin in te maken, een zandbak in aan te leggen, enzovoorts. Het zijn relatief simpele klussen, die de waarde van je woning kunnen verhogen.

Nieuwe tuinmeubelen voor op het terras

Heb je momenteel oudere, versleten tuinmeubelen? Je tuin lijkt een stuk mooier, wanneer je hier nieuwe tuinmeubelen in plaatst. Denk aan een leuke houten tuinbank, een aantal comfortabele tuinstoelen van kunststof, enzovoorts. Door te zoeken naar een uitverkoop met tuinmeubelen kun je voor een scherpe prijs nieuwe tuinmeubelen aanschaffen! Je kunt de meubels bij de verkoop van je woning meenemen naar een nieuw huis, of deze aan de nieuwe bewoners doorverkopen.

Maak je huis gezellig bij bezichtigingen

Zijn je huis en tuin inmiddels opgeruimd? In dat geval is het zaak om je woning gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van schalen met kaarsen, een aantal fotolijstjes of schilderijen aan de wand, de lampen aan, enzovoorts. Een huiselijke inrichting geeft potentiële nieuwe bewoners direct een thuisgevoel. Ze moeten het gevoel hebben zich helemaal thuis te kunnen gaan voelen in je huis! Een huis koop je immers op gevoel.

Schakel je een vastgoedexpert in of verkoop je je huis zelf? Een vastgoedexpert kan je meer vertellen over hetgeen je kunt doen om de waarde van je woning te laten stijgen. In sommige gevallen is dat bijvoorbeeld ook het schilderen van de kozijnen rond ramen en deuren. Afbladderend verf geeft woningen vaak een onverzorgde uitstraling. Iets wat je wilt voorkomen bij de verkoop hiervan.

Wil je graag nog meer tips voor de inrichting van je huis bij de verkoop? Neem dan zeker contact met ons op.

Word lid van de discussie

0 thoughts on “Een goede inrichting zorgt voor waardestijging bij de verkoop van je huis”

  • Klaar voor het voorjaar? Zo maak je jouw huis lenteklaar

    […] Maak jouw huis lente-proof met deze trends en geniet van je woning! Meer interieurinspiratie vind je hier. […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.