Het verhaal van Francois konden we niet laten passeren.

huis zelf verkopen ervaringen

Kjelle, Ik heb mijn huis zelf verkocht! 

Francois v.W.

De eerste woorden die ik hoorde op mijn voicemail bij het beluisteren van Francois zijn bericht 🎉🎉🎉

Graag wil ik even de situatie schetsen waar Francois zich in bevond. 

Spijtig genoeg was Francois enkele jaren geleden zijn vrouw verloren en kwam hij op een gezegende leeftijd van bijna 70 jaar alleen te vallen. Alsof dat nog niet erg genoeg was, begon zijn gezondheid hem ook parten te spelen. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit… 😔

Francois was een echte werker, zelfs tijdens zijn ziekte ging hij nog vrienden uit de nood helpen met het metsen van muurtjes en het onderhouden van tuinen. 💪

De moed zakte hem in de schoenen, maar besloot toch om niet op te geven. En dat loonde! Zijn gezondheid ging de betere kant op en werd uiteindelijk als genezen verklaard. 

Op dat punt nam hij de beslissing om meer te gaan genieten van het leven en te starten met reizen.  

Tijdens het reizen leerde hij zijn nieuwe vriendin – Magda – kennen en lachte het leven hem weer toe. Samen beslisten ze om te verhuizen naar het warme Spanje, maar dan moest eerst zijn woning verkocht worden.
Goedgelovig stemde hij toe om met een makelaar in zee te gaan, maar een jaar later stond zijn woning nog steeds te koop aan een veel te lage prijs. De vele dingen die hem beloofd werden, lieten jammer genoeg op zich wachten. 

Radeloos nam hij contact met ons op, want hij was het beu om telkens zijn prijs te moeten verlagen. Ervaringen om een huis zelf te verkopen had hij nog niet.

Na alles in kaart te hebben gebracht en duidelijk analyses te hebben uitgevoerd, besloten we om ook Francois te helpen. Én het resultaat mag er zijn! Op amper 1,5 maand had Francois zijn huis zelf verkocht voor de prijs die hij ervoor wou ontvangen 🎉🎈🍻

Hoe zijn we te werk gegaan

Zoals steeds gaan we langs bij de eigenaars. En dit om 3 redenen:

 1. om na te gaan of we voldoende data hebben om de software te starten
 2. om te kijken of zowel de eigenaars als wij vertrouwen hebben in een succesvolle samenwerking
 3. de eigenaar instaat is om zelf zijn huis te verkopen, zodanig hij dit met positieve ervaringen kan afsluiten

Onze menselijke aanpak – lees geen verkooppraatjes – en transparante manier van werken stelde Francois onmiddellijk gerust en hadden we in geen tijd een gezellige babbel met een frisse Ice Tea. 
Na het leuke gesprek over de reizen die hij al gemaakt had, zijn nieuwe vriendin en hun toekomstplannen; toonden we hem wat hij kon verwachten.

Zijn reactie was geld waard: Had ik dat op voorhand geweten, was ik onmiddellijk met jullie in zee gegaan. Jullie doen veel meer dan wat andere zogezegd gingen doen en je kan het mij ook écht tonen.

Namelijk:

 • Professionele foto’s
 • Een analyse van zijn woning en de omgeving. Dit om een eerste indruk te krijgen van de juiste doelgroep. Hier stond hij versteld van de hoeveelheid informatie die we ter beschikking hadden.
 • We gaven hem ook al dadelijk enkele belangrijke tips om zijn woning verkoopklaar te maken. In 1 kamer stonden bijvoorbeeld 2 grote kasten, waardoor de ruimte compleet verloren ging en o zo klein leek. Zoals bij vele keek hij er tegenop om deze kasten weg te doen. Want waar zou hij blijven met zijn kleren en waar moest hij in hemelsnaam die kasten gaan zetten. Uiteindelijk heeft hij toch al onze tips gevolgd, met als resultaat: een zeer succesvolle verkoop.
 • Online campagnes d.m.v. onze software. Deze test elk uur 18 verschillende advertenties en past ze automatisch aan, zodat we véél sneller de juiste koper vinden. Zijn eerste reactie was: ” Hey, is dat ook niet wat Bol.com doet?” En dat klopt, maar we gaan nog net iets verder. Ik schrok wel dat iemand van zijn leeftijd hiervan op de hoogte was. 😀
 • We toonden hem hoe hij het best een rondleiding kon geven, want hier was hij toch wat bang voor. Wat bleek nu achteraf, hij vond het zelfs leuk om te doen en het was helemaal niet moeilijk. Onze gids – met alle tips en tricks verzamelt na jaren ervaring in het vastgoed – hebben hem hierin enorm geholpen. Er staat daadwerkelijk alles in wat je moet weten om je huis succesvol te verkopen.
 • Met een gerust geweten namen we hier afscheid van mekaar en ging hij dadelijk aan de slag met al onze tips. Een week later belde hij ons op om te zeggen dat hij klaar was en we de foto’s en video mochten komen maken. 
  Tijdens deze afspraak bespraken we nogmaals hoe hij best een rondleiding kon geven en wat te doen bij een bod. Hij voelde zich er helemaal klaar voor

 • Nu was het tijd dat wij ons creatief brein en software aan het werk zetten en Francois kreeg een voorbeeld toegestuurd voordat we alles online plaatsten. Na zijn goedkeuring startten we de online campagnes en kwam zijn woning ook op Immoweb te staan. Uiteraard kreeg hij telkens de link van zijn woning toegestuurd van elk van de 18 platformen

 • Het grote verschil zat hem in de voorbeelden die we gemaakt hadden om aan te tonen hoe de woning er kon uitzien met andere kleuren en een moderner meubilair. En dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want hierdoor kon een jong koppel zich volledig inleven in de woning en hebben ze het uiteindelijk ook gekocht
huis zelf verkopen ervaringen
huis zelf verkopen ervaringen
 • Tot zijn woning verkocht was kon hij rekenen op zijn persoonlijke vastgoedexpert. En hier heeft hij zéér goed gebruik van gemaakt. Bij de minste twijfel nam hij meteen contact met ons op en konden we hem verder helpen.
 • Toen alle aanvragen in zijn mailbox terechtkwamen was hij even van de kaart en belde ons op om te vragen hoe hij dit best kon aanpakken. Na 1 maandhad hij al een bod en wou hij dit ook onmiddellijk aanvaarden, gelukkig heeft hij ons toen opgebeld. Hierdoor heeft hij maar liefst 5000€ extra uit de brand gesleept.

Wil jij ook dergelijke successen ervaren bij het zelf verkopen van je huis?

Kijk dan of jouw pand ook in aanmerking komt

Ervaringen van andere eigenaars

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.