9 redenen om je huis wél in de zomer te verkopen

huis verkopen zomer - zomervakantie

☀️ Waarom je huis verkopen tijdens de zomer ☀️

De zon schijnt volop, de zomer is gestart. Tijdens deze periode, de zomervakantie, krijgen we telkens dezelfde vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Instahome. Dit is waarom:

1. Minder concurrentie ?️

Al te vaak wordt onterecht aangenomen dat tijdens de zomer je huis verkopen geen goed idee is. Wil dit zeggen dat in de zomer niemand op zoek gaat naar een nieuwe thuis? Uiteraard wel. Laat de andere dus maar denken dat de zomer niet de ideale periode is om hun huis te verkopen, dit spreekt enkel in het voordeel voor jou. Want dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

2. Tijd voor rondleidingen ?

In jouw vrije dagen tijdens zomervakantie heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Instahome verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar (die misschien wel op vakantie is) aan te pas.

 

KLIK HIER: Je huis ook snel verkopen dankzij onze software

3. De tuin staat in bloei ?

Je tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water of aan een bos, dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen. Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje of een wandeling in de mooie natuur. Je huis verkopen tijdens de zomer geeft dankzij je mooie en verzorgde tuin een beter gevoel bij potentiële kopers.

huis verkopen zomer

5. Langer licht ?

In de zomer is het langer licht en kan je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Je huis is zowel binnen als van buiten nog goed te bezichtigen. Met andere woorden hoeven potentiële kopers niet meermaals langs te komen om je woning goed te kunnen bekijken. Hun beslissing zal dus sneller gemaakt worden.

6. Juiste kopers ??

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken en sneller bereidt zijn om een bod uit te brengen.

7. Maar 23% is op vakantie ?️

Slechts 23% van de mensen in België is tegelijkertijd op vakantie en praktisch iedereen is hiervan een deel van de vakantie thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat hier dus niet op. Weet ook dat meer en meer mensen hun vakantie thuis of in de nabije omgeving doorbrengen. Kortom ze zijn dus kort in de geburen om tijd vrij te maken om naar hun droomwoning te komen kijken.

8. Woningpresentatie ?

De zomer is een perfecte periode om foto’s en videos te maken. Geen kale bomen voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zomer. De zomer is dus de ideale periode om prachtige foto’s te nemen om je huis te verkopen.

9. Mensen blijer in de zomer ?

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper. Ze zijn sneller geneigd om een beter bod uit te brengen, daar het gevoel veel positiever is in deze periode. Geen winter dipjes 😉

huis verkopen zomer - zomervakantie

Bonus tip: Als het jou uitkomt! ?

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis moet verkopen wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt zit op dit moment enorm in de lift dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. Zomer of niet.

 

Wil jij je huis ook snel verkopen tijdens de zomer? Neem dan zeker contact met ons op voor meer tips

Klik hier voor een gratis gesprek met onze expert

Word lid van de discussie

2 thoughts on “9 redenen om je huis wél in de zomer te verkopen”

  • Mijn huis verkopen: Wat is het beste seizoen? | www.instahome.be

    […] Lees hier extra tips om je huis te verkopen tijdens de zomer […]

    Reply
  • Mijn huis verkopen: Wat is het beste seizoen? * Huis zelf verkopen

    […] Lees hier extra tips om je huis te verkopen tijdens de zomer […]

    Reply

Compare listings

Vergelijken

Download onZE gratis Checklist

Elke stap wordt haarfijn uitgelegd aan de hand van 35 zéér waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT DE CHECKLIST 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten