Je huis of appartement kan er op het eerste zicht misschien wat ouderwets uitzien. Kandidaat-kopers zullen er dan ook op afknappen om een dergelijke woning aan te kopen. Met een paar kleine veranderingen of renovaties kan je je huis zeer makkelijk zelf verkopen.

Voer de kleine reparaties uit

Je wilt niet meer te veel geld aan je woning geven, maar kleine reparaties voer je toch beter even uit. Een loszittende klink of toiletbril, afgebladerde verf, krijsende deuren, kapotte gordijnen, een lekkende douche, … Met een honderdtal euro heb je de kleine gebreken zo verholpen en wordt je woning meteen veel beter in de ogen van de kandidaat-kopers. Het levert dus een groter verschil in verkoopprijs dan in kosten. De potentiële kopers kunnen door kleine gebreken namelijk denken dat er nog heel wat moet gebeuren en dat is uiteraard niet goed.

Schilder de muren opnieuw

Geschilderde muren zien er meteen heel wat frisser en beter uit. Die vieze vlekken van je kinderen of van zelf in je huis of appartement te wonen, zijn zo meteen verdwenen. Kies best voor de kleur wit, zodat de kopers zich kunnen inbeelden hoe ze het huis zelf kunnen inrichten. Aardse kleuren zijn in 2020 namelijk ook de trendkleur. Een kleine moeite en weinig kosten, maar waarschijnlijk een hele verbetering in het ruimtelijk voorstellingsvermogen van de potentiële kopers.

Eerste hulp bij ouderwetse keukenkastjes

Een ouderwetse keuken is echt een killer voor de verkoopprijs. Mensen leven praktisch in hun keuken en daarom is dit een belangrijk element. Niet elke koper heeft zin in een verbouwing en zal daarom afknappen op de keuken. Met wat kleine moeite kan je de keuken zo opsmukken. Ofwel kan je nieuwe deuren kopen en die bevestigen op de oude kasten. Dit geeft meteen een nieuwe, frisse look. De andere optie is om de kastjes af te schuren en eventueel te herschilderen in een neutrale kleur. Zo is het ouderwetse er waarschijnlijk meteen af.

Zorg voor sfeer 

Het is belangrijk dat je persoonlijke smaak niet domineert, dus dat je voor een soort ‘neutrale’ sfeer zorgt, waar iedereen zich thuis in kan voelen. Een paar kleine aanpassingen kunnen al heel wat te weeg brengen! Haal je persoonlijke spullen en overbodige accessoires zo veel mogelijk weg. Hier hebben de kandidaat-kopers werkelijk niets aan. Denk aan verse bloemen en een schaal met wat fruit in! Koop ook wat extra planten om voldoende groen in je huis te hebben. In de badkamer en het toilet is het ook goed om wat planten te zetten.

Wie is InstaHome?

Wij zijn vastgoedexperten die zich onderscheiden van andere spelers door onze transparante, menselijke en innovatieve manier van werken. Wij reiken je alle tools én meer om je huis makkelijk zelf te verkopen?

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden. Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.