Mijn huis verkopen lukt niet, wat nu?

Er zijn geen kijkers en al helemaal geen kopers. Wat moet je doen? In dit artikel leg ik je uit hoe je wel bezichtigingen kan krijgen. Lees dus met veel aandacht deze blog, zodat je niet meer denkt: Mijn huis verkopen lukt niet. 

We leggen je graag uit wat je nu kan doen om de verkoop van je huis te versnellen:

Kijken, kijken, maar niet kopen

Na maanden je huis opruimen voor elke bezichtiging, ben je het wel beu. Het lijkt wel alsof je woont in een modelwoning in plaats van in je eigen huis. Je begint ook steeds meer te twijfelen of je dan misschien toch maar moet gaan verbouwen of verhuren in plaats van je huis te verkopen. Mijn tip? Hou vol. Op elk potje past een dekseltje en voor elk huis is een koper. Jij bent toch ook ooit op je huis gevallen? Dus denk niet te snel, mijn huis verkopen lukt niet.

Elk voordeel heeft z’n nadeel

Ok, je huis is dus perfect opgeruimd en alles blinkt. Eigenlijk ook best leuk toch, zo’n opgeruimd huis. Je kan opeens alles heel makkelijk terugvinden. Alles voor het goede doel. Schouders eronder en weer gaan! Ik help je met tips om de draad van de verkoop weer op te pakken.

Opnieuw beginnen

Begin eens opnieuw met kijken naar het verkooptraject. Wat loopt naar je zin en wat loopt helemaal niet naar je zin? Een verkooptraject bestaat uit een heleboel onderdelen. We bespreken er hier een aantal: verkooptekst, de omgeving, call tot action, foto’s, 360 graden foto’s.

Verkooptekst

Het woord zegt het al, het is een tekst om je huis te verkopen. Het moet dus geen opsomming zijn van allerlei technische weetjes die je ook bij de Kenmerken kunt vinden. Vertel over de leuke dingen in het huis en voorkom onduidelijkheid. Mensen willen graag weten waar ze aan toe zijn. Het liefst in 1 oogopslag. Voorkom dus een lange aaneengesloten tekst, maar wissel af met bullets, alinea’s, speel met hoofdletters.

Lees hier meer tips hoe je de perfecte tekst schrijft.

De omgeving

De omgeving is een onderdeel dat vaak vergeten wordt. En dat is jammer, want het huis kun je nog wel naar je zin aanpassen, maar de omgeving waarin het staat niet. Meer en meer wordt er bij de aankoop van een huis rekening gehouden met de omgeving.

 • kortbij scholen?
 • winkels makkelijk bereikbaar?
 • openbaar vervoer vlakbij?
 • hoofdwegen makkelijk te bereiken?
 • sportfaciliteiten in de buurt?

Een omgeving is dus een belangrijke factor in het verkoopproces geworden

mijn huis verkopen lukt niet

In veel gevallen zullen kopers uit de directe omgeving komen en dus wel weten wat er in de buurt te vinden is. Maar in evenzoveel gevallen is de koper helemaal niet bekend met de omgeving waarin het huis staat. Zorg er daarom voor dat je vertelt over wat er in de buurt te doen is: de scholen, de winkels, het stadspark. Plaats ook bij de foto’s een paar foto’s van de omgeving: een stuk of 3 is voldoende. Hou het aantal woorden over de omgeving op een stuk of 50.

Woningfotografie

Ik denk dat je nu wel weet hoe je de tekst aan kunt passen zodat het een aantrekkelijk en makkelijk leesbare tekst wordt. Dan ben je er natuurlijk nog niet. De foto’s zijn misschien nog wel veel belangrijker. Hoe zit dat bij jouw huis? Je hebt goede foto’s als je eigenlijk wilde blijven wonen toen je de foto’s voor de eerste keer zag. Dat je denkt: ‘eigenlijk wonen we in een heel leuk huis’.

Lees hier hoe je de perfecte foto neemt 

Kijk maar eens naar de huizen die steeds te koop blijven staan op Immoweb. Dit heeft twee hoofdredenen:

 • te hoge prijs
 • geen duidelijke foto’s

Zet aan tot actie

Je huis bekijken is niet voldoende, je wil dat actie wordt ondernomen.

 • Dat het huis in de zoekresultaten verschijnt, is pas stap 1. Het klikken op het huis zodat ze meer informatie zien, is stap 2.
 • Vervolgens moet er nog verder geklikt worden om alle foto’s te zien, stap 3.
 • Met een beetje geluk wordt er daarna nog de tekst gelezen, stap 4.
 • En waar het echt om gaat, is dat je gebeld wordt voor een bezoek, stap 5 en 6.

Amai. Er moeten dus nogal wat stappen gezet worden. Je moet de geïnteresseerde dus elke keer aansporen om een stap te zetten. Help de lezer door een call to action in de tekst toe te voegen. Dat doe je door in gebiedende wijs te vertellen wat de bedoeling is: LEES HIER VERDER of DOWNLOAD DE BROCHURE voor meer informatie. 

We zetten alles nog even op een rij voor je

 • Ga voor jezelf na waar het gebrek aan belangstelling aan zou kunnen liggen. Is het huis goed onderhouden en opgeruimd?
 • Houd je vraagprijs nog eens tegen het licht. Benader zeker eens een beëdigd schatter. Wellicht kun je de vraagprijs naar beneden bijstellen. Ga met je vraagprijs net onder een groot rond getal zitten. Is je vraagprijs bijvoorbeeld € 305.000, vraag dan € 299.000. Zo kom je op Immoweb in een andere prijscategorie terecht waar wellicht meer kopers zoeken.
 • Pas je vraagprijs in het najaar aan. Ieder jaar worden per 1 januari de leenregels wat strenger. Kopers willen die nieuwe regelgeving vaak voor zijn en slaan daarom in het najaar hun slag. Het Kadaster merkt daarom al een aantal jaar op rij een verkoopspurt in de laatste maanden van het jaar.
 • Organiseer regelmatig eeopenhuizendag.
 • Adverteer zelf op social media en vraag vrienden jouw advertentie te delen.
 • Heb je eemakelaar? Overleg met hem nog eens over de verkoopstrategie. Werkt het niet? Overweeg dan een andere manier om te verkopen.

Denk je nog steeds: Mijn huis verkopen lukt niet? Neem dan zeker met ons contact op om je te helpen en extra tips te geven.

Compare listings

Vergelijken

Download onZE gratis Checklist

Elke stap wordt haarfijn uitgelegd aan de hand van 35 zéér waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT DE CHECKLIST 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten