Huis verkopen aan bouwpromotor

huis verkopen aan bouwpromotor

Bij het verkopen van je huis zijn er veel pistes om te overwegen. Je huis verkopen aan een bouwpromotor is een van de opties die sommige eigenaars kiezen, en hier zijn verschillende redenen voor. Als je huis zich bijvoorbeeld in een gebied met een hoge dichtheid bevindt, is je woning waarschijnlijk aantrekkelijk voor een bouwpromotor. Ontwikkelaars zijn dan ook een uitstekende optie voor eigenaars die geen tijd hebben of hun huis niet willen verkopen aan een particuliere koper.

huis verkopen aan bouwpromotor

Ontdek wat je nog verschuldigd bent

Als je hebt besloten om je huis aan een bouwpromotor te verkopen, moet je eerst beslissen voor hoeveel je het wil verkopen. Het is op zijn minst nuttig om te weten hoeveel je verschuldigd bent aan je hypotheek en of je winst wilt maken op de verkoop. Het inschakelen van een expert om je woning te schatten zal je een eerste inzicht geven op marktwaarde van je woning. Het is essentieel dat je een cijfer in gedachten hebt voordat je ontwikkelaars benadert.

Begrijp de markt

Een bouwpromotor is bezig geld te verdienen en betaalt niet de marktwaarde van een huis. Bij het bepalen van de waarde van een pand, hebben projectontwikkelaars de neiging om de 1/3, 1/3 1/3 regel te overwegen; 1/3 voor de aankoop, 1/3 voor de renovatie en 1/3 voor de winst. Als jouw woning in deze formule valt, omdat bijvoorbeeld de aankoopprijs te hoog is, zal een ontwikkelaar een lagere aankoopprijs voorstellen om de winstmarge te verhogen. Het is van cruciaal belang dat je de waarde van de woningen in jouw regio goed kent, zodat je op de hoogte bent van wat je kan verwachten als je je huis verkoopt.

Klik hier: GRATIS SCHATTING

Vind een bouwpromotor

Soms wanneer de markt goed is en je in een wenselijk gebied woont, vinden beleggers in onroerend goed jou. Als je mailbox volloopt met ontwikkelaars die jouw woning willen kopen, bevindt jij je in een betere onderhandelingspositie. Maar als je geïnteresseerd bent je huis te verkopen aan een bouwpromotor, zijn er een aantal manieren om dit te doen. Het is zinvol om je zoektocht naar een ontwikkelaar in de buurt te richten; je kan dit doen door te zoeken naar lokale bedrijven die beleggen in vastgoed. Trend Top is een uitstekende bron om bouwpromotoren in jouw regio te vinden. Andere ontwikkelaars kunnen ook adverteren via lokale media zoals kranten, lokale televisie en zelfs via billboards in hun gewenste aankoopgebied te plaatsen.

Doe onderzoek

Jammergenoeg verdienen sommige oplichters de kost door zich voor te doen als investeerders en ontwikkelaars. Deze oplichters nemen de naam aan van een gerenommeerde ontwikkelaar over en gebruiken online speurtochten om meer te weten te komen over hun bedrijfspraktijken. De beste manier om te voorkomen dat je in een dergelijke praktijken verstrikt raakt, is door referenties te vragen en het bedrijf op te zoeken bij de Kruispuntbank. Wees niet bang om dingen in twijfel te trekken die te mooi lijken om waar te zijn.

Overweeg je toch om je huis zelf te verkopen aan particulieren? Lees dan zeker onze 11 tips. 

Aanvaard niet de eerste aanbieding

Onderhandelen over een huis is vaak een leuk onderdeel van het verkoopproces. Tenzij je snel je huis moet verkopen en niet de luxe hebt om te wachten, is het verstandig om niet de eerste aangeboden prijs aan te nemen. Zoals gebruikelijk bij de meeste vastgoedtransacties, heeft het oorspronkelijke bod speelruimte en is het bij bouwpromotoren niet anders. Het ideaal scenario zou het volgende zijn:

  • Voor de investeerder: De eigenaars accepteren het eerste bod
  • Voor de eigenaars: De bouwpromotor onmiddellijk voldoende biedt zodat zij winst boeken

Echter is het in de realiteit anders. Het is de kunst om mekaar halverwege ergens tegemoet te komen.

Sluit de deal

De laatste stap bij het verkopen van je huis aan een bouwpromotor is de deal afronden. Een van de belangrijkste voordelen die een eigenaar krijgt bij de verkoop aan een ontwikkelaar is: een soepeler en meestal goedkoper, verkoopproces. Ontwikkelaars zijn meestal altijd actief op de markt, dus het seizoensgebonden karakter van de vastgoedmarkt beperkt eigenaars die direct willen verkopen niet. Ze kunnen ook veel sneller afronden, omdat ontwikkelaars doorgaans niet dezelfde problemen ondervinden als particuliere kopers, zoals: vertragingen als gevolg van de lopende verkoop van hun eigendom, de weigering van een hypotheek of het louter afzien van het contract om persoonlijke redenen.

Heb je toch nog vragen omtrent je huis te verkopen aan een bouwpromotor? Neem dan zeker contact met ons op.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.