Je huis verkoopklaar maken: zo doe je dat

Denk je erover om zelf je huis te gaan verkopen? Zorg er dan voor dat geïnteresseerden onmiddellijk een goede indruk van je woning krijgen. Professionele foto’s zijn daarbij cruciaal. Het is van belang dat je woning er zowel vanbinnen als vanbuiten netjes uitziet: je huis verkoopklaar maken dus. Wij geven tips hoe je dit het beste voor elkaar krijgt.

Woning verkoopklaar maken: waar begin je?

De eerste indruk begint in de hal: ruim dus op wat voor de geïnteresseerde niet van belang is. Berg dus zoveel mogelijk schoenen en jassen op. Zorg dat de trap leeg is en laat alleen spullen staan die de sfeer in je hal versterkt.

huis verkoopklaar maken

Neutrale tinten en warmte creëeren

Voor veel mensen is rust in huis belangrijk na een lange dag werken. Neutrale kleuren helpen daaraan mee. De muren hoeven niet per se wit te zijn, maar zorg voor tinten die goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld pastel- of aardetinten. Door kaarsen, planten, gezellige kussens te plaatsen creëer je warmte.

Zorg voor een schoon huis

Denk er daarbij ook aan om plaatsen schoon te maken die je niet elke week schoonmaakt, zoals de gordijnen, de deuren of de oven. Ook hondenmanden of andere spullen die te maken hebben met je huisdieren kun je het beste even opbergen. Breng je hond of kat het liefst even bij de buren als er mensen komen om je huis te bezichtigen.

Vergeet ook de buitenkant niet

Het is natuurlijk zonde als je de binnenkant helemaal op orde hebt, maar dat de buitenkant van je huis er vies of verkleurd uit ziet. Gevelreiniging is het sleutelwoord. Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar voor het mooiste resultaat kun je het ook laten doen. De ervaring leert dat de gevel niet direct schoon wordt van een emmertje met zeep. Wanneer je het laat doen, kun je er ook voor kiezen om de gevel te laten impregneren. Dat zorgt er onder andere voor dat de gevel langer schoon blijft, vochtafstotend wordt en de levensduur wordt verlengd.

huis verkoopklaar maken tuin

De afwerking van de tuin

Niet alleen de grootte, maar ook de afwerking van de tuin speelt mee in de waarde van je huis. Mensen kopen het liefst een huis waar zij zo in kunnen trekken zonder grote kosten te hoeven doen aan de tuin. Heb je al een tijd niets meer aan je tuin gedaan? Haal eventuele dorre planten eruit en zet een paar mooie planten in je tuin die volop in bloei staan. Dit geeft dadelijk een heel andere indruk.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen? Dan is de fotograaf klaar om langs te komen. Intussen kun je alvast de verkooptekst maken en kan de advertentie verspreid worden op diverse huizensites. Als het goed is volgt contact met kijkers vanzelf en ben je klaar voor je bezichtigingen!

Heb je nog vragen om je huis verkoopklaar te maken? Neem dan zeker contact met ons op voor meer vrijblijvende tips

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.