Kopen, renoveren én verkopen met winst

Je huis renoveren voor de verkoop, dat loont. Het betekent een waardestijging en vaak een snelle verkoop. Maar hoe kan je dan het beste jouw huis renoveren om deze met winst te verkopen, wat wel en wat niet opknappen?

Een huis dat er verwaarloosd uitziet, verkoopt slecht en kan wel een professionele verbouwing of goede schilderbeurt gebruiken. Het grote voordeel is dat je als het professioneel wordt gedaan, je jouw woning veel sneller en met winst kan verkopen.

Het voornaamste risico verbonden aan dit soort transacties is dat je niet op voorhand kan weten hoeveel je het gerenoveerde huis zal verkopen. Alvorens van start te gaan, is het dus van belang om alle elementen in overweging te nemen. Gaande van de aankoopprijs tot de verwachte verkoopprijs, gaande van de prijs van de verbouwingswerken tot de BTW en de eventuele budgettaire meerkosten.

Geen totaal verwaarloosde woning verkopen, pak een renovatie professioneel aan

Een huis moet in veel gevallen zichzelf verkopen en dat betekent ook dat een huis dat er verwaarloosd en slecht onderhouden uitziet, slecht wordt verkocht. Het enige wat er dan opzit is de verkoopprijs van het huis te verlagen, maar er is nog een andere mogelijkheid: knap het hoogst noodzakelijke van uw huis op. Dan krijgt u er een betere prijs voor en betaalt de investering zich terug. De tijd dat een taart bakken hielp bij de verkoop van je huis, is echt wel achterhaald.

We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor al jullie hulp. Dit zorgde ervoor dat onze huis op dag 4 verkocht was, met een winst van €30.000.

Wendy V.

Wat ga je renoveren aan je huis?

De bewoner van een huis ziet in veel gevallen zelf niet zo goed wat er allemaal aan de woning kan worden verbeterd. Je woont er al enige tijd en bent aan allerlei gebreken en ongemakken gewend. Het doet je ook niet zo veel. Een koper die zo goedkoop mogelijk een mooi huis wil kopen, kijkt met hele andere ogen naar een huis. Die ziet vaak de kleinste dingen waarvan je denkt: ach ja. Maar ook die kleine dingen kunnen ertoe leiden dat of de koop niet doorgaat of dat de verkoopprijs veel lager wordt dan jouw bedoeling was. Het is dus de kunst om je huis te bekijken zoals een buitenstaander dat zou doen. Goede vrienden of familie, kunnen je op vele ideeën brengen. Je huis renoveren en dan verkopen, laat je bijstaan.

Kosten en baten afwegen, zorg voor een waardestijging van de woning en maak zo winst

Bij elke investering die je in jouw huis gaat doen om het met winst te verkopen moet je een afweging maken tussen de te maken kosten en de te verwachten baten. Niet elke investering verdient zich meteen terug en vele investeringen verdienen zich voor 60% terug. Sommige investeringen geven wel een grote meerwaarde en dat zijn de investeringen in je huis die hoogst noodzakelijk zijn en niet direct smaakgebonden zijn. Als er een nieuwe keuken nodig is, kies je voor een neutrale keuken. Want negen van de tien keer vindt een potentiële koper een keuken niet mooi en zeker niet als die opvallend lelijk is.

Huis renoveren en verkopen

Kleine dingen herstellen, zorg voor een goede afwerking. De waardestijging zit in de details en een goede afwerking

Natuurlijk gaat of laat je de kleine dingen in ieder geval herstellen. Bedenk eens hoe veel mooier de foto’s er straks op onze site eruit zullen zien als er binnen wel is geverfd, losse plinten vast zitten, er geen behang of vloerbedekking los zit. Ruim voor het maken van de foto’s natuurlijk de boel goed op. Een rommelig huis verkoop zich namelijk ook niet. Prop de kamers ook niet vol en zorg voor een goede verlichting. Voor deze kleine dingen is ook geld nodig, maar veel minder dan voor de verbouwingen. Als het geld er niet is voor de noodzakelijke verbouwingen, doe dan in ieder geval de kleinere dingen zelf en vergeet de tuin niet. Zit de verbouwing er niet in, verbeter dan het huis waar mogelijk voordat de foto’s worden gemaakt en voordat het huis in de verkoop wordt gezet. Een beetje investeren in de verkoop, bijvoorbeeld een dakkapel of schilderwerk, kan u veel geld opleveren.

Niet iedereen is doe-het-zelver en dan komt de beroepsschilder van pas

Je huis krijgt meerwaarde wanneer de klus op een professionele manier wordt aangepakt en de afwerking mooi is. Een beroeps kost misschien wat meer, maar dat komt de verkoopopbrengst ten goede. Doen dus.

Opknappen is verkopen met winst

Woningen staan in 2020 weer minder lang te koop, maar de verkoop gaat nog sneller met het professioneel opknappen en verbouwen van je huis. Een aantrekkelijke woning betekent snel verkopen en met winst verkopen in 2020.

Huis renoveren en verkopen. Heb je toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.