8u tot 22u

7/7

03 303 44 01

info@instahome.be

Een huis kopen zonder makelaar

Een huis kopen zonder makelaar

Met haar vele woningen die online bekeken kunnen worden, is Instahome een eenvoudige en aangename manier om een huis te vinden vanuit je zetel dat niet te koop werd geplaatst door een makelaar .

Begin onmiddellijk je zoektocht en je zult begrijpen waarom Instahome binnen geen tijd dé website bij uitstek zal worden, uitsluitend bestemd om je huis te kopen én te verkopen zonder

woning kopen zonder makelaar

De financiering

Vóór je je zoektocht begint, moet je duidelijk weten wat je budget is. Hoeveel kun je precies besteden? Wat is het bedrag dat je zelf kunt inbrengen? Hoeveel kun je maandelijks afbetalen? Doe een aantal simulaties en raadpleeg je bank.

Vraag een voorafgaande hypothecaire goedkeuring om het exacte bedrag te kennen van de lening die je bank je kan toestaan.

De zoektocht

Maak een evaluatie van je behoeften om gericht te kunnen zoeken en vergeet daarbij niet dat je behoeften de komende vijf jaar zeker zullen evolueren. Bepaal en noteer je zoekcriteria: ligging, aantal slaapkamers, enz.

Het voordeel van een aankoop zonder makelaar is dat de eigenaar het best geplaatst is om rechtstreeks je vragen over de woning te beantwoorden, maar ook over de buurt waar die gelegen is en de bijbehorende faciliteiten.

Het bezoek

Het bezoek is uiteraard het moment waarop je zoveel mogelijk vragen kan stellen. Je hebt de eigenaar rechtstreeks voor je: laat die gelegenheid niet voorbijgaan!

Vraag hem of haar hoeveel de belastingen, de kosten voor energieverbruik en desgevallend de kosten voor mede-eigendom bedragen.

Praat zoveel mogelijk over de woning en stel een maximum aan relevante vragen. Hoe oud is de woning? Welke werken zijn er in de woning uitgevoerd? Welke werken moeten eventueel nog worden uitgevoerd? Enz.

De expertise

Wanneer je een pand een of meerdere keren hebt bezocht en je bij je keuze blijft, dan kan je een beroep doen op de diensten van een vastgoeddeskundige. Die zal je kunnen wijzen op eventuele verborgen gebreken.

Je hebt er alle belang bij contact op te nemen met je kredietgever: vraag hen gerust met welke deskundigen ze samenwerken. Zo vermijd je dubbele kosten..
De procedure is dezelfde, of je nu koopt via een makelaar of via Instahome.

De notaris

Of je nu rechtstreeks koopt van de eigenaar of via een makelaar, je bent verplicht bij een notaris langs te gaan om de vastgoedtransactie tot stand te brengen. Indien je dat wenst, kan je een andere notaris dan die van de verkoper kiezen om je te vertegenwoordigen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. In elk geval zijn de honoraria en de notariskosten altijd ten laste van de koper.

Interesse om een huis te kopen zonder makelaar? Op Instahome vind je vast wat je zoekt!

 

Wie is Instahome?

Wij zijn vastgoedexperten die zich onderscheiden van andere spelers door onze nieuwe software,
transparante, menselijke en innovatieve manier van werken.

Onze software analyseert elk uur 180 parameters, zodat we de juiste koper veel sneller kunnen bereiken.
KLIK HIER OM TE KIJKEN OF JOUW PAND IN AANMERKING KOMT

Onze diensten zijn zo transparant dat je alle informatie snel en eenvoudig op onze website kan vinden.
Daarnaast komen we graag langs voor een persoonlijk gesprek.

Heb je nog vragen? Wij hebben de antwoorden!

Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs.

img

kjelle

Gerelateerde berichten

Nieuw huis kopen of eerst je oude huis verkopen?

Nieuw huis kopen of eerst je oude huis verkopen? Hier enkele tips om de juiste beslissing te...

Lees verder
door kjelle

Tips mijn huis zelf verkopen. Succes gegarandeerd

Zelf je huis verkopen? We geven je alvast enkele waardevolle tips. Meer en meer eigenaars verkopen...

Lees verder
door kjelle

Commissies van een makelaar

Vastgoedmakelaars zijn volledig vrij om hun tarieven, beter gekend als commissies van een makelaar,...

Lees verder
door kjelle