fbpx

Hoe verkoop ik mijn huis aan de maximale prijs?

Hoe verkoop ik mijn huis aan de maximale prijs?

Hoe verkoop ik mijn huis aan de maximale prijs? Een algemene vraag met diverse antwoorden 

Je wil binnenkort je huis zelf verkopen, spannend! Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je je huis kan verkopen aan de maximale prijs. Hier kun je zelf enigszins invloed op hebben. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dat moet doen!

Alleen al door de vraag “hoe verkoop ik mijn huis?” in te toetsen in Google krijg je miljoenen antwoorden. En ongetwijfeld zullen deze vaak genoeg tegenstrijdig zijn.

Het antwoord is dan ook: er is geen standaard manier om een huis te verkopen. Er zijn echter wel algemene punten die voor elke verkoop van belang zijn.

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

Plan een schoonmaakbeurt in

Door je huis op te ruimen creëer je extra ruimte. Dat klinkt misschien niet zo spannend, maar dit is precies waar de meeste kopers naar zoeken. Zorg dus dat alles grondig schoongemaakt wordt. Let ook op onnodige kasten en andere spullen die ruimte verkleinen, breng ze maar gerust voor een bepaalde tijd naar een opslag of bij vrienden/familie.

Lees hier onze 11 tips om je huis zelf verkopen.

Neutrale inrichting

Zorg ervoor dat alle kamers een neutrale inrichting hebben. Ruim dus persoonlijke spullen zoals foto’s en dergelijke op. Hou er ook rekening mee dat potentiële kopers wellicht een andere smaak hebben dan jij. Een beetje schilderwerk kan daarom nooit kwaad. Jij kan de rode muren mooi vinden, maar een potentiële koper kan hier op afknappen…

Lees hier nog meer verkoopstylingtips. 

Zorg voor een fijne geur

Wanneer eventuele kopers een huis binnenlopen die naar rook- of huisdieren ruikt, kan je begrijpen dat zij hier zwaar op afknappen. Zorg er daarom dus voor dat het huis altijd lekker ruikt. Een paar luchtverfrissers kunnen voor vele wonderen zorgen.

Om onze neus voor vastgoed te prikkelen, ging een Britse makelaar op zoek naar de perfecte geur voor het verkopen van een huis. De combinatie van koffie en versgebakken brood voor het creëren van een huiselijke, warme sfeer blijkt passé. Als we de aromagoeroe’s van ScentAir mogen geloven is een mix van witte thee en vijgen de absolute winnaar.

Repareer gebrekkigheden

Minpunten worden altijd zwaarder meegenomen dan pluspunten. Zorg er dus altijd voor dat scheurtjes in de muur of losse deurklinken netjes worden gerepareerd voordat je mensen laat bezichtigen.

Overweeg ook om dure reparaties toch uit te laten voeren. Een slecht werkende cv-ketel kan een afknapper zijn en tevens kunnen potentiële kopers dit gebruiken voor een prijsverlaging bij de onderhandelingen. Het is dus zeker de moeite waard om dit vooraf te repareren. Potentiële kopers mogen niet in kosten denken.

Zorg voor verlichting

Een lichte woonkamer lijkt ruimer dan een donkere woonkamer. Dus: zet de gordijnen open en zet alle verlichting aan! Lees hier meer tips.

Zorg dat de woonkamer niet te leeg is

Je hebt net gelezen dat meer ruimte altijd goed is, wij begrijpen dat je nu in de war bent. Maar lees toch even door. Stel: je huis staat al een tijd te koop en je woont ondertussen al in een nieuwe woning. Het is dan zeer begrijpelijk dat je alle meubelen hebt verkocht of meegenomen naar je nieuwe woning. Alleen kan dat wel voor problemen zorgen…

Een leeg huis verkoopt namelijk minder snel dan een ingericht huis. Kijkers willen graag zien hoe het huis eruitziet als alles mooi ingericht is. Een kaal huis helpt hier niet echt aan mee. Zorg daarom dat er ergens een oude bank of tafel staat. Desnoods huur je meubilair, want dat is ook mogelijk tegenwoordig.

Na het lezen van dit artikel hopen wij dat jij klaar bent om je huis te verkopen. Mocht je nog wat inspiratie willen, lees dan dit artikel om je huis nog meer waard te maken.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen hoe je huis zelf te verkopen aan de maximale prijs? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze experten.

Klik hier voor een gratis gesprek met onze expert

img

kjelle

Gerelateerde berichten

Je huis zelf verkopen? Waar moet je opletten

Je huis zelf verkopen: dat doe je natuurlijk niet elke dag, waar moet je opletten?. Het is daarom...

Lees verder
door kjelle

Zelf verkopen: zo bereid je je huis voor

Je hebt besloten om je huis zelf te verkopen. De advertentie is mooi opgemaakt en staat inmiddels...

Lees verder
door kjelle

Huis verkopen aan bouwpromotor

Bij het verkopen van je huis zijn er veel pistes om te overwegen. Je huis verkopen aan een...

Lees verder
door kjelle