fbpx

Hoe mijn woning verkopen?

Hoe mijn woning verkopen?

Het is tijd, de beslissing is gevallen: je gaat je woning verkopen. 

De redenen om te verkopen zijn divers: het verlangen naar een ander type woning, de verhuis naar een andere regio of een goede investeringsopportuniteit die zich aanbiedt… het zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Lees onderaan dit artikel ook met welke kosten je rekening moet houden bij het verkopen van je huis.

Download Gratis Checklist Hoe mijn woning zelf verkopen

Hoe pak ik dit aan?

Ga je de woning verkopen via een makelaar of ga je de woning zelf verkopen?

Beide opties hebben voor- en nadelen. Belangrijke factoren hierbij zijn prijs en tijd.

Om een woning zelf te verkopen zonder advies moet je meer tijd uittrekken voor alles: tijd om de woning verkoopklaar te maken, zelf de foto’s te nemen, advertenties te plaatsen, kandidaten te informeren en bezoeken te begeleiden. Maar misschien ook meer tijd om je woning te verkopen.

Netwerk, media en database

Je beschikt natuurlijk niet over alle connecties bij alle media of over een database aan potentiële kopers. Een makelaar kan je bij alles helpen, maar uiteraard hangt daar ook een prijskaartje aan vast. De commissies liggen doorgaans tussen 2% en 5%

Welk alternatief is er dan om te genieten van een professionele ondersteuning, waarbij je toch zelf je woning kan verkopen zonder commissie te moeten betalen? Instahome biedt hier de oplossing

Op onze website leggen we haarfijn uit hoe het werkt, maar in een notendop is het zo dat we je bij elke stap van de verkoop ondersteunen en diensten aanleveren om op een professionele manier gezien te worden door de juiste doelgroep.

Met welke kosten moet ik rekening houden bij het verkopen van mijn huis?

kosten huis verkopen

Verkopen via een makelaar

Een makelaar ontlast je van enkele taken: hij bepaalt de verkoopprijs, zet je huis te koop, voert onderhandelingen, bepaalt een  verkoopstrategie, … Uiteraard doet hij dat niet voor niets. Over het algemeen betaal je een makelaar ofwel een vast bedrag, ofwel een hoog percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij duurdere huizen spreek je dus het best een vaste vergoeding af, zodat je uiteindelijk niet veel te duur uitkomt.

Gemiddeld liggen de commissies tussen de 2% en 6%. Voor je het beseft zit je al aan bedrag van €10.000 ?

Je huis helemaal alleen te koop zetten

Je bespaart op kosten van een makelaar door zelf je huis te verkopen. Maar ook dan kom je er niet gratis vanaf. Je moet bijvoorbeeld kosten maken voor advertenties en de verplichte documenten.  Bedenk ook dat je de onderhandelingen moet aanvatten zonder enige professionele hulp. In deze fase verliezen mensen ook enkele duizenden euro’s door niet de juiste strategie toe te passen. We raden je hier aan om je te laten bijstaan door iemand met kennis van zaken. Een succesvolle onderhandeling is immers essentieel om een goede verkoopprijs te behalen. De kosten om je huis te verkopen kunnen anders hoog oplopen en dit wil je toch net vermijden?

Je huis alleen verkopen met de ondersteuning van Instahome

Heb jij net zoals de meerderheid beslist om je huis zelf te verkopen om zo die onnodige kosten uit te sparen, maar wil je toch betaalbare en professionele hulp. Wel dit is de reden waarom we Instahome hebben opgericht, zodat jij het maximale rendement kan halen uit de verkoop van je woning.

Met Instahome begeleiden we je door heel het proces en ontlasten we je van die rompslomp aan taken om je woning op de beste manier én op de juiste platformen te tonen aan dé juiste kopers.

Hoe doen we dit? Hiervoor hebben we een team van experten die enkel het beste beeldmateriaal maken, pure marketinggoeroe’s , experten in vastgoed en een software dat werk verricht dat geen enkel bureau op dit moment kan leveren.

Lees er hier meer over onze software

Wil je graag meer informatie hoe je je woning het best kan verkopen? Neem dan zeer contact met ons op

img

kjelle

Gerelateerde berichten

Je huis zelf verkopen? Waar moet je opletten

Je huis zelf verkopen: dat doe je natuurlijk niet elke dag, waar moet je opletten?. Het is daarom...

Lees verder
door kjelle

Zelf verkopen: zo bereid je je huis voor

Je hebt besloten om je huis zelf te verkopen. De advertentie is mooi opgemaakt en staat inmiddels...

Lees verder
door kjelle

Huis verkopen aan bouwpromotor

Bij het verkopen van je huis zijn er veel pistes om te overwegen. Je huis verkopen aan een...

Lees verder
door kjelle

Word lid van de discussie