Geur huis verkopen

geur huis verkopen

Huis verkopen: Welke geur zorgt dat je je huis snel verkoopt?

Als je gevoelig bent voor geur, dan weet je als geen ander hoe belangrijk geuren zijn. Geuren bepalen net zoals beelden de eerste indruk van een huis. Met alle zintuigen neem je je omgeving waar. Het reukzintuig is daar één van. Eentje die je zeker niet mag vergeten als je je huis snel wil verkopen!

Nadat je op internet met je foto’s potentiële kopers hebt verleid een kijkje te nemen in je woning, is het zaak tijdens een bezichtiging de verwachtingen waar te maken. Nog beter is het, die verwachtingen te overtreffen. De geur in je huis  kan ervoor zorgen dat kijkers op je huis afknappen. Het kan er ook voor zorgen dat kijkers nog verliefder worden op jouw huis.

Je huis snel verkopen.. wanneer speelt geur een belangrijke rol?

De eerste indruk tijdens een bezichtiging vindt al plaats als kijkers naar je huis lopen. De geur buiten kan daarom al van invloed zijn, jammer genoeg kan je deze zelden beïnvloeden. Maar je kan er wel rekening mee houden bij het inplannen van de bezoeken. Dit door bijvoorbeeld een bezichtiging op een bepaald moment van de dag te laten plaatsvinden. Stel je woont aan een drukke weg, waardoor er op bepaalde momenten van de dag veel vieze uitlaatgassen zijn. Dan is het slim om bezichtigingen buiten de spits te plannen.

Vervolgens stapt een kijker je huis binnen. In die eerste paar secondes vormt de kijker al een oordeel over jouw woning. Met al z’n zintuigen neemt die jouw woning waar. De geur die dan wordt waargenomen is cruciaal.

Het is bekend dat de juiste geuren – denk aan de vers gebakken appeltaart – in een te koop staand huis zorgen voor een vertrouwde sfeer bij een bezichtiging en daarmee de kans op verkoop kunnen vergroten.

Maar is die appeltaart wel zo’n goed idee? Recent onderzoek wijst uit wat goede en slechte geuren zijn om te gebruiken bij bezichtigingen.

Enkele van de slechtste geuren bij een bezichtiging: potpourri, chocoladekoekjes, gourmet-voedsel en andere gebakken etenswaren. De geuren die voor succes zorgen, zijn: limoen, groene thee, basilicum, vijgen, thee, ceder- en dennenhout. Onderzoekers bestudeerden 402 personen people in een Zwitserse interieurwinkel om uit te vinden bij welke geuren kopers het meest uitgaven.
Klanten gaven bijna 31,8 procent meer uit wanneer in de winkel een simpele sinaasappel- of vanillegeur hing dan wanneer er een gecombineerde lucht aanwezig was van sinaasappel, basilicum en groene thee samen.

Onderzoekers van Washington State University stellen dat deze kennis van geuren een rol kan spelen bij de verkoop van je huis. Researcher Eric Spangenberg: “Complexe geuren zoals gebakken voedsel kunnen potentiële huizenkopers afleiden. Onbewust probeert men erachter te komen wat men ruikt, terwijl ze daar zijn om erachter te komen of dit de plek is waar ze willen wonen.” Simpele geuren als dennen, limoen en ceder zijn makkelijker te produceren en leiden minder af, zegt Sprangenberg.

Om ervoor te zorgen dat je thuis geweldig ruikt: gebruik dan schoonmaakproducten met een citrusgeur, of gebruik vanille geurkaarsen. Beter nog, gebruik the real stuff om je huis op te frissen door een basilicumplant in de keuken te zetten tijdens bezichtigingen.
Probeer je aan een simpele geur te houden die onopvallend het huis doordringt en zorg ervoor dat je geur overeenkomt met de sfeer in je huis.

Heb je nog vragen om je huis zelf snel te verkopen? Neem dan zeker contact met ons op.

Word lid van de discussie

3 thoughts on “Geur huis verkopen”

 • Je huis klaarmaken voor verkoop: 16 tips | www.instahome.be

  […] Lees hier meer over geuren die je huis doen verkopen […]

  Reply
 • Zelf verkopen: zo bereid je je huis voor | www.instahome.be

  […] Lees hier meer over de beste geur om je huis te verkopen […]

  Reply
 • 16 tips om je huis te verkopen zonder makelaar * Huis zelf verkopen

  […] Lees hier meer over geuren die je huis doen verkopen […]

  Reply

Compare listings

Vergelijken

gratis Webinar Hoe je huis zelf verkopen

In amper 20min krijg je alle info die je nodig hebt om je huis zelf te verkopen. 

We zijn er om jullie te helpen

SCHRIJF JE DUS ZEKER IN ALS OOK JIJ VEEL GELD WIL BESPAREN. 👇

BONUS: Ontvang onmiddellijk onze GRATIS stappenplan met zéér waardevolle tips

small_c_popup.png

Komt jouw pand ook in aanmerking?

Leuk dat je jouw huis met ons wilt verkopen!

Geef hier je gegevens in en binnen de 24u kom je te weten of ook jij meer geld op je eigen bankrekening zal zien verschijnen.