7 tips om je huis te verkopen tijdens Corona

Lees hier hoe jij je huis nog kan verkopen tijdens Corona

Het leven verandert ongelooflijk snel tijdens de pandemie van het coronavirus en veel industrieën volgen dit voorbeeld, waaronder het vastgoed. Hoewel sommige verkopers besluiten hun huizen van de markt te halen en op een ander tijdstip proberen te verkopen, is dat misschien niet voor iedereen een optie.

Met dat in gedachten, als je probeert jouw huis op deze markt te verkopen, zijn er enkele dingen die je kan doen om alle betrokkenen zo veilig en gezond mogelijk te houden. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Wel of niet nú verkopen?

Mocht je plannen hebben om je huis in de verkoop te zetten, dan kun je dat gewoon doen. Anderzijds is wachten ook best een goede optie, maar het wachten lijkt nu wel heel erg lang te gaan duren.

Het gaat erom dat we extra voorzichtig zijn met elkaar: geen handen schudden, goed de deurklinken schoonmaken en alle andere voorschriften van de experts over het Corona opvolgen.

Annuleer alle open huizen

Hoewel opendeurdagen doorgaans een efficiënt hulpmiddel zijn om je huis aan veel mensen tegelijk te laten zien, zijn ze op dit moment gewoon niet aan te raden, gezien de huidige beperkingen rond grote bijeenkomsten en niet essentiële verplaatsingen.

Simpel gezegd, er is geen gemakkelijke manier om te regelen hoeveel mensen tegelijk bij je binnenkomen tijdens een van deze evenementen. In plaats van het risico te lopen een onveilige omgeving te creëren, is het beter om deze evenementen gewoon te annuleren en andere methoden te gebruiken om je huis op de markt te brengen.

Maak een videotour

Het kan een goed idee zijn om een videotour van je huis te maken als onderdeel van je marketingproces. Social Media is hier het ideale medium om je video te promoten.

Lees hier hoe je Facebook kan gebruiken om je huis te verkopen.

Door een videotour te bekijken, kunnen potentiële kopers een idee krijgen van de indeling van je huis voordat ze het persoonlijk kunnen zien na de Corona crisis. Uiteindelijk zal het hen helpen een beter idee te krijgen of je huis al dan niet goed bij hen past.

Aan jouw kant helpt het ook om de massa bezoekers te beperken tot alleen die kopers die serieuze interesse in je woning hebben.

Dankzij de software die wij gebruiken hebben we een enorme voorsprong en zorgen we ervoor dat potentiële kopers veel sneller je woning zullen vinden. Dit is in deze tijden cruciaal; gezien worden door de juiste doelgroep op het juiste moment. Je huis verkopen tijdens corona wordt zo véél eenvoudiger.

Maak je huis schoon voor en na “bezichtiging”

Hoewel je je huis altijd moet schoonmaken voor de vertoningen, wordt deze taak in deze tijden naar een hoger niveau getild. Zorg ervoor dat je jouw huis zo grondig mogelijk schoonmaakt voor en na elke geplande bezichtiging om een zo veilig mogelijke omgeving voor alle betrokkenen te creëren.

Misschien wil je ook een selectie producten voor persoonlijke hygiëne, zoals desinfecterende handgel, beschikbaar hebben voor kopers om te gebruiken terwijl ze jouw huis bekijken.

Gebruik teleconferentie- en e-ondertekeningsprogramma’s om over contracten te onderhandelen

Zodra je een aanbieding hebt ontvangen, kunt je deze digitaal afhandelen. Dankzij technologie zijn er veel verschillende e-ondertekeningsprogramma’s die je kan gebruiken om contracten te ondertekenen. Docusign is hier een goed voorbeeld van.

Als je niet bekend bent met dit proces, kan je altijd bij ons terecht voor je vragen. 

Voortaan is het ook niet meer nodig om je te verplaatsen naar je notaris. Dit kan ook digitaal nu.

Vice-eersteminister en minister van Justitie Koen Geens: ‘Burgers die een huis willen kopen, huwelijkscontract willen ondertekenen of die een schenking willen regelen, kunnen zich moeilijk fysiek verplaatsen naar het kantoor van de notaris. Daarom maakten we de digitale volmacht mogelijk. Zo kunnen burgers zelfs vanuit een rusthuis in lockdown notariële akten laten ondertekenen. De ICT-dienst van het notariaat heeft bij de start van de coronacrisis aan dit project de hoogste prioriteit gegeven, waarvoor dank!’

Lees er hier meer over

Wees niet bang om een pauze te nemen tijdens deze corona crisis

Er is zoveel onzekerheid over het virus dat iedereen zijn best moet doen om veilig te blijven. Wees niet bang om een pauze te nemen om je huis op de markt te brengen, als je denkt dat dat het beste is. Vooral wanneer jij of iemand in je gezin zich ziek voelt. Je huis verkopen tijdens corona lijkt dan niet de beste oplossing voor jullie. 

Het ideale moment om klusjes aan te pakken

Stoort die onafgewerkte muur je in de logeerkamer je al een hele tijd? En vrees je dat potentiële kandidaat-kopers hier zullen op afknappen? Dan is het nu hét ideale moment om een pot verf en enkele verfborstels online te bestellen en je muur een opfrisbeurt te geven! Verschillende doe-het-zelf zaken beschikken over een webshop en leveren jou de gewenst verf aan huis, zo hoef jij het huis niet te verlaten, zoals het hoort. Dit zal ervoor zorgen dat je tevens een meerwaarde creëert en je huis later makkelijker zal verkocht geraken. Waar wacht je op? Je hebt nu de tijd om je huis helemaal verkoopklaar te zetten.

Lees hier enkele verkoopstylingtips

Bezichtigingen

Wanneer Individuele bezichtigingen terug mogen nog doorgaan zijn deze  voorzorgsmaatregelen aangewezen. Vraag aan de kijker om met het volgende rekening te houden.

  • Was voor en na de bezichtiging je handen.

  • Draag een mondmasker
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Schud geen handen en blijf op gepaste afstand 1,5m
  • Raak niet onnodig veel zaken (deurklinken) aan tijdens de bezichtiging
  • Kom niet met meer mensen dan nodig is. (Maximaal 2)
  • Vraag om wegwerphandschoenen aan te doen.

  • Verlucht de woning

  • Hou voldoende afstand

  • Reinig plaatsen die de kopers aanraken met een ontsmettend product

Heb je toch nog vragen om je huis te verkopen tijdens Corona? Neem dan zeker contact met ons op. 

Compare listings

Vergelijken

Download ons gratis ebook

Verkoop zelf succesvol je huis dankzij onze waardevolle tips

We zijn er om jullie te helpen

KRIJG ONMIDDELLIJK TOEGANG TOT HET EBOOK 👉

small_c_popup.png

Komt jouw huis in aanmerking?

Vul je gegevens in en kom het snel te weten