Waarom Instahome Dé slimste en voordeligste manier om je woning zelf te verkopen

Gratis e-book: Hoe zelf verkopen

Oprichter en directeur van Instahome, Kjelle Alaers, werkte voorheen bij een firma die opbrengsteigendommen verkocht. Bij de aankoop van een eigen woning ontdekte hij heel wat problemen en dacht: “Dit kan he-le-maal anders!” 

Het begin in de vastgoedsector

“Tijdens mijn loopbaan in de vastgoedsector merkte ik een verandering in houding van huizenverkopers tegenover makelaars. De verkopers begonnen zelf steeds meer van het verkoopproces te begrijpen, lieten zich niet zomaar meer dingen vertellen en werden kritisch tegenover de makelaar. Ze vroegen zich af waaróm ze een percentage van de koopsom moesten betalen en wat precies de taken van een makelaar waren. Ik gaf ze groot gelijk.  

Dit was het moment waarop ik bedacht dat ik met een heel ander concept moest komen. Een concept dat past bij deze tijd. Ik wilde de vastgoedmarkt openbreken door een vast en laag tarief te rekenen per dienst, ongeacht de waarde van de woning. Ik wilde ervoor zorgen dat alle stappen transparant en inzichtelijk werden voor de klant. In plaats van vóór de klant werken, wilde ik mét de klant samenwerken.

Mijn idee was om de verkoper zelf de rondleidingen te laten verzorgen. Want eigenlijk kan niemand dat beter dan de verkoper zelf. Alles wat ik de klant beloof, zal ik ook doen.  

Jij doet de bezichtigingen

“Voor mij was het snel duidelijk dat rondleidingen door de verkoper zelf beter zijn voor de potentiële koper. Alle informatie komt uit de eerste hand. Kijkers vragen vaak: “Wat voor buren hebben jullie?” Dan wil je niet alleen horen: “wEen gezin met twee kinderen.” Je wil horen: “Een gezin met twee kinderen, ze heten Ayden en Thorgan. Ze zijn acht en tien. Ze zitten op de Bosuiltjes en na school doen ze aan judo en paardrijden en ze spelen vaak op straat.” Dat is wat je écht wil weten. Er is maar één iemand die dat kan vertellen: de verkoper zelf.”

Hoe kan het zo voordelig?

Bij een traditionele makelaar betaal je een commissie: dat is een percentage van de verkoopprijs. Instahome werkt niet met een makelaarscommissie, maar met vaste tarieven per dienst. Wij kunnen de kosten zo laag houden omdat jij, als onderdeel van ons team, een essentieel stuk van het werk doet.

 

Bezichtigingen begeleiden kost een makelaar veel tijd: jij neemt dat nu uit handen. Onze adviseurs zitten op kantoor en hebben dus alle tijd om zich te specialiseren in jouw pand. Zo hebben zij alle ruimte om meer tijd en aandacht aan jou – de verkoper – te besteden.